Was het twee dagen of toch een week? Onze huissommelier vertelt hoe en hoelang je ontkurkte wijn kan bewaren
De eindejaarsfeesten zijn alweer achter de rug en misschien heb je nog enkele ontkurkte wijnflessen over. Maar hoelang mag je daar nog van drinken? Zijn er manieren om de houdbaarheid te verlengen? En wat kan je nog met de restjes doen? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia ontkracht geeft advies: “Heb je niet meteen een stop in huis, dan kun je er ook probleemloos de originele kurk weer in peuteren.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Spaargids.be
Adieu, Maestro: wanneer krijg jij je nieuwe bankkaart? En vanwaar de (verplichte) switch?
-
HLN Shop
Het graspollenseizoen is officieel begonnen: deze toestellen voorkomen gesnotter
Ben je een hooikoortslijder? Dan kan je heel wat doen om klachten te voorkomen en verminderen: van vaker stofzuigen en een zonnebril dragen tot pillen slikken. Onder de efficiëntste wapens in de strijd bevinden zich ook luchtreinigers. HLN Shop focust op twee toestellen nu het seizoen van de graspollen echt begonnen is. -
Exclusief: al het smakelijke nieuws van HLN Eten elke week in je mailbox
HLN Eten bundelt alle nieuwtjes uit foodie-land op één pagina. Wil je graag als eerste op de hoogte blijven van al dat lekkers? Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief waarin al het smakelijke nieuws verzameld staat. -
-
PREMIUM
Zo maak je de lekkerste vol-au-vent volgens Piet Huysentruyt: “Voor de balletjes is dit soort gehakt de beste keuze”
-
Independer
Hoeveel krijg je van je verzekering bij een ‘perte totale’ van je auto?
Er zijn drie verschillende manieren om de waarde van je auto vast te leggen. Waarin verschilt de cataloguswaarde van de inruilwaarde? Wat is de dagwaarde? En wanneer is welke waarde belangrijk? Independer.be zoekt het uit. -
PREMIUM
“De grill reinigen met hitte is iets voor tussen enkele barbecuebeurten door”: maar is dat voldoende om de barbecue schoon te maken?
Met het warme weer halen we massaal onze barbecues van onder het stof. Eén nadeel: bij het grillseizoen horen ook vuile roosters met hardnekkige, aangekoekte etensresten. Hoe maak je die makkelijk schoon? Is het bijvoorbeeld voldoende om je grill sterk te verhitten? We vroegen het aan zaakvoerder Christophe Van Israël van barbecuemerk Weber. “Dit is een belangrijk onderdeel om schoon te houden.” -
PREMIUM
Annelies heeft vorm van ontstekingsreuma en is pijnvrij dankzij plantaardige voeding: kan je de ziekte ‘wegeten’?
-
PREMIUM
Wat eet je best om een te hoge bloeddruk te voorkomen? “Het is een misverstand dat minder koffie drinken helpt”
-
HLN Shop
Van ballongarde tot kneedhaak: wanneer gebruik je welke klopper op je keukenrobot of handmixer?
Een keukenrobot is veel meer dan een veredelde mixer. Toch als je de diverse hulpstukken waarvan een kwalitatief toestel voorzien is juist inzet. Weet je geen raad met deze mysterieuze objecten en liggen ze maar te verstoffen in je kast? Een spijtige zaak waar HLN Shop graag verandering in brengt met een overzicht van de meest courante kloppers. Meteen aan de slag gaan? Eindigen doen we met een overheerlijk recept voor kaastaart. -
EU verbiedt “ongezonde” aroma’s voor rookworst en barbecuesaus
De Europese Unie gaat een aantal rookaroma’s verbieden die bijvoorbeeld rookworst en barbecuesaus hun karakteristieke smaak geven. De smaakstoffen zijn ongezond, vinden ook de EU-lidstaten. Fabrikanten krijgen wel twee tot vijf jaar de tijd om hun receptuur aan te passen. -
PREMIUMInterview
Na 37 jaar maakt hoofdinspecteur Michelin zich bekend en onthult hij aantal geheimen: “Sommige chefs nemen het mij nog steeds kwalijk dat ik hun ster wegnam”
2 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerRik Libot
Lisette Nelissen