Stilaan droger na zwaarbewolkte start

 ©  Ghislain Van De Meulebroeke

Na een zwaarbewolkte en winderige start van de dag met regen of motregen, wordt het zondag in de loop van de namiddag droger vanaf de kust. Ook de nieuwe week start veeleer droog, maar vanaf woensdag of donderdag zou de kans op regen weer toenemen. Dat meldt het KMI.

Bron: BELGA

Zondag is het nog altijd overwegend zwaarbewolkt met af en toe lichte regen of motregen. In de loop van de namiddag wordt het vanaf de kust geleidelijk droog met opklaringen en op het einde van de namiddag ook in het centrum. Elders blijft het zwaarbewolkt. De maxima schommelen van 18 graden aan zee tot 23 graden in Belgisch Lotharingen. Er waait een matige tot vrij krachtige en aan zee een vrij krachtige tot een krachtige wind uit het zuidwesten. Rukwinden tot 65 kilometer per uur zijn mogelijk.

Zondagavond is het in de Ardennen nog zwaarbewolkt met perioden van regen, elders is het droog met opklaringen en wolken. ‘s Nachts krijgen we een afwisseling van brede opklaringen en wolkenvelden en blijft het droog; in de Ardennen is het echter vaak nog bewolkt. Op het einde van de nacht vergroot de kans op een lokale bui over het noordwesten en het westen. De minima liggen tussen 7 à 8 graden in de Ardennen en 14 graden aan zee.

Maandag zijn er eerst op de meeste plaatsen opklaringen, maar ten zuiden van Samber en Maas is er meer bewolking. In de loop van de dag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt met enkele lokale buien. Het wordt koeler met maxima van 15 graden in de Hoge Ardennen en 19 graden in Vlaanderen.

Dinsdag krijgen we eerst brede opklaringen. Overdag is het deels bewolkt met een kleine kans op een bui, vooral dan in het noorden van het land. De maxima liggen tussen 16 graden in de Hoge Ardennen en 20 graden in het centrum.