Zorgverblijven voor personen met handicap krijgen bijna 4 miljoen van Vlaamse regering

 ©  BELGA

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) maakt via het Noodfonds 3,85 miljoen euro vrij voor 24 erkende zorgverblijven in Vlaanderen die logies aanbieden voor personen met een handicap. Zo wil de Vlaamse regering de zorgverblijven steunen die zwaar werden getroffen door de coronacrisis.

Bron: BELGA

Samen met Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) bracht Demir zaterdag een bezoek aan het zorgverblijf Hoeve Genemeer in Beverlo (Beringen). Hoeve Genemeer is een van de 24 erkende zorgverblijven in Vlaanderen die van de steunmaatregel voor vakantieverblijven voor zorggroepen kan genieten. Het zorgverblijf focust vooral op mensen met een beperking omdat de volledige woning perfect rolstoeltoegankelijk is.

Doordat de zorgverblijven door de coronacrisis verlies leden ten opzichte van vorige jaren, worden ze door minister Demir gecompenseerd via het Noodfonds. Op die manier kunnen de zorgverblijven hun vakanties verder aanbieden voor hun specifieke doelgroep die volgens de Vlaamse regering niet uit de boot mag vallen. Zo wil Vlaanderen na de moeilijke coronaperiode iedereen deze zomer perspectief op ontspanning en vakantie bieden.