AFP
Volledig scherm
© AFP

Standbeeld van Columbus neergehaald in Baltimore

In de Amerikaanse stad Baltimore, in de oostelijke staat Maryland, hebben manifestanten een standbeeld van Christoffel Columbus van zijn sokkel getrokken en in het water gegooid. Dat schrijft de krant The Baltimore Sun op haar website.

17 reacties

  • Jef joossens

    4 jaar geleden
    Kennen hun eigen geschiedenis niet. Columbus heeft Amerika niet ontdekt maar de Bahama´s op 12 okt 1492. Wie het vaste land Amerika heeft ontdekt is de Italiaan Giovanni Caboto (Jhon Cabot) in opdracht van de Engelse koning Hendrik VII op 24 juni 1497. Zo word het in de geschiedenisboeken geplaatst maar wie echt als eerste het continent hadden betreden waren de Vikingen onder leiding van Leif Erikson in het jaar 1000.
  • Robin Verheyden

    4 jaar geleden
    De enige die recht van spreken hebben qua nasleep van de ontdekking en kolonisatie van Amerika, zijn de oorspronkelijke indianen. Degenen die daar demonstreren zijn zelf afstammelingen van kolonialen. Dus eigenlijk zijn ze zelf het probleem.
  • Patrick Van Verdegem

    4 jaar geleden
    Elke dag verleggen ze in de VS de grenzen van de domheid... Dat land zou wel eens op zeer korte tijd de dieperik in kunnen gaan!
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Ik wil standbeelden van inheemse mensen die zich verzet hebben tegen de Spaanse Conquistadores. Na 5 minuten plaatsing zijn deze ook een uiting van geschiedenis. Er wordt niks gewist. Er worden alleen maar nuances gelegd.
  • franky van damme

    4 jaar geleden
    Wanneer gaat men beginnen aan de kerken,de synagogen en de moskeeën af te breken. Religies hebben het racisme uitgevonden.