Direct naar artikelinhoud
Zwitserland

Tijger doodt dierenverzorgster in zoo van Zürich

Sayan bleef na de dodelijke aanval alleen achter in de kooi.Beeld EPA

In de dierentuin van Zürich in Zwitserland is een dierenverzorgster van 55 jaar gedood door een tijger. Een bezoeker van de dierentuin was rond 13.30 uur getuige van het tragische gebeuren en sloeg alarm. Collega’s probeerden de vrouw nog te helpen, maar kwamen te laat.

De dierentuin van Zürich beschikt over twee Siberische tijgers, Irina (5) en Sayan (4), die samen in één kooi verblijven. De dodelijke verwondingen werden toegebracht door het oudste dier, zij werd na de zware aanval weggeleid door het personeel naar een ander hok. Zo kon de gewonde collega verzorgd worden, maar de reanimatie bleek tevergeefs. 

Irina verhuisde een jaar geleden vanuit een Deense dierentuin naar Zwitserland. Zij verving toen een tijgerin die het leven gelaten had bij een gevecht met Sayan. Er viel naar verluidt nooit wat op haar gedrag aan te merken.

De bewuste zoo is na de Covid-19-maatregelen alweer een kleine maand open. In december 2019 viel een krokodil ook al eens een verzorger aan. Het slachtoffer moest een operatie aan de arm ondergaan, het reptiel werd nadien doodgeschoten. 

Een politiewagen voor de dierentuin van Zürich.Beeld EPA