Direct naar artikelinhoud
Coronavirus

Aantal ziekenhuisopnames met coronavirus voorbije week stevig gedaald

Aantal ziekenhuisopnames met coronavirus voorbije week stevig gedaald
Beeld Photo News

Er worden gemiddeld 80,6 of afgerond 81 besmettingen per dag met het coronavirus opgetekend. Dat is een daling van 16 procent in vergelijking met de voorgaande periode van zeven dagen. In totaal werden in ons land nu al 61.838 positieve besmettingsgevallen gemeld. Het aantal ziekenhuisopnames is de voorbije week stevig gedaald: van gemiddeld 15 per dag naar 11 per dag. Dat blijkt uit de nieuwe update in het dashboard van Sciensano. 

Wat het aantal besmettingen betreft, staat het totaal nu op 61.838 tegenover 61.727 gisteren. De voorbije week waren er dagelijks gemiddeld 80,6 nieuwe besmettingen. Dat is een daling van 16 procent tegenover de week voordien (gemiddeld 96 nieuwe besmettingen per dag). Het laatst bekende dagcijfer ligt op 95 besmettingen die werden geregistreerd op 30 juni, dat is afgelopen dinsdag. De cijfers van de dagen daarna zijn nog niet volledig en zullen dus nog stijgen. Het cijfer van op 30 juni kan mogelijk ook nog licht stijgen.

Per 100.000 inwoners waren er de voorbije twee weken 10,8 nieuwe gevallen van het coronavirus.

11 ziekenhuisopnames gemiddeld

Er worden dagelijks nog gemiddeld 11,1 of afgerond 11 mensen opgenomen in het ziekenhuis, een stevige daling tegenover het 7-daags gemiddelde van 15,0 een week geleden. Globaal genomen blijft het gemiddelde (rode lijn op de grafiek) geleidelijk aan verder dalen. Gisteren werden er 5 mensen opgenomen (tegenover 13 een dag eerder).

In de ziekenhuizen liggen nog 168 mensen, tegenover 187 gisteren en 247 een week geleden. Op de afdelingen intensieve zorg liggen nog 32 patiënten, dat zijn er 3 minder dan gisteren.

4,7 overlijdens gemiddeld

Elke dag overlijden gemiddeld nog 4,7 of afgerond 5 mensen aan de gevolgen van het coronavirus. In de voorgaande periode van zeven dagen waren het er gemiddeld 6,3 per dag. Het cijfer is de voorbije week geleidelijk aan gezakt naar 4,1 gisteren, maar stijgt vandaag dus opnieuw licht naar 4,7. Op weekbasis gaat het om een lichte stijging van 29 naar 33 overlijdens.

Het laatst bekende dagcijfer ligt op 8 doden die werden geregistreerd op 30 juni, afgelopen dinsdag. De cijfers van de dagen daarna zijn nog niet volledig en zullen dus nog stijgen. Het totale overlijdens ligt ondertussen op 9.771.