Direct naar artikelinhoud
VorstUpdate

Jongere omgekomen bij schietpartij in Vorst, twee anderen gewond: ‘Zeker 15 kogels afgevuurd’

Beeld BELGA

Bij een schietpartij in de Brusselse gemeente Vorst is in de nacht van zaterdag op zondag een jongere, vermoedelijk een minderjarige, om het leven gekomen. Dat heeft het Brussels parket zondagochtend bevestigd. Er vielen ook twee gewonden. Er zou onder meer gevuurd zijn met een kalasjnikov.  

De schietpartij vond rond middernacht plaats aan het Orbanplein, aldus parketwoordvoerder Denis Goeman. Een jongere overleed aan zijn verwondingen. Twee andere jongeren raakten door de schoten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht. Ze zouden niet in levensgevaar verkeren. Ook zij zouden minderjarig zijn.

Volgens bronnen dichtbij het onderzoek gaat het om een afrekening in het criminele milieu. De overleden jongeman zou vanuit een wagen achtervolgd en beschoten zijn. Hierbij zou hij minstens 15 keer geraakt zijn. Het parket van Brussel heeft een onderzoek geopend en reageert straks op de schietpartij.

Enkele buurtbewoners werden wakker van de afgevuurde schoten. Ze durfden pas naar buiten komen toen de politie massaal aanwezig was. “Ik lag te slapen en hoorde verschillende luide knallen. Alsof het vuurwerk was.De slachtoffers heb ik niet zien liggen”, aldus een buurtbewoner vlak na de feiten.