Direct naar artikelinhoud
Covid

Coronavirus nu ook in vleesfabrieken in Oostenrijk na uitbraken in Duitsland

Duitse militairen zetten een Covid-19-testplaats op na de uitbraak in de Duitse vleesfabriek Tönnies. Ook in Oostenrijk, dichtbij de Duitse grens, zijn coronagevallen vastgesteld in vleesbedrijven.Beeld AFP

Ook in Oostenrijk zijn in drie grote vleesverwerkende bedrijven coronagevallen geconstateerd. Twee van de bedrijven liggen niet ver van de Duitse grens.

In totaal zijn twaalf medewerkers positief getest op het coronavirus, bevestigde het crisisteam van de deelstaat Opper-Oostenrijk vandaag tegen het Oostenrijkse persbureau APA.

Er waren zeven gevallen in een slachthuis in het district Ried im Innkreis, ten zuiden van de Duitse grens bij Bad Füssing. In het district Braunau, tegenover het Duitse Simbach am Inn, waren er twee gevallen, en drie gevallen in het district Wels-Land, zo'n 50 kilometer ten zuidoosten van Ried. Andere medewerkers worden zondag nog getest.

Bij de Duitse vleesverwerker Tönnies in Noordrijn-Westfalen testten in juni meer dan 1.400 medewerkers positief op het coronavirus. Het voorval veroorzaakte veel discussie over de werk- en leefomstandigheden van de werknemers die daar werken.