Direct naar artikelinhoud
Coronavirus

Italië bekijkt gedwongen ziekenhuisopname voor coronapatiënten

Italië bekijkt gedwongen ziekenhuisopname voor coronapatiënten
Beeld AFP

De Italiaanse regering bekijkt of ze mensen met een coronabesmetting gedwongen kan laten opnemen in een ziekenhuis indien ze door hun gedrag een risico vormen voor verdere besmettingen. Dat heeft minister van Volksgezondheid Roberto Speranza vandaag gezegd.

en

“Ik bekijk met mijn advocaten de mogelijkheden voor gedwongen medische behandelingen in gevallen waarin een persoon behandeld moet worden, maar weigert dat te laten doen”, zo werd Speranza vandaag geciteerd in de krant La Repubblica.

In Italië is veel te doen over een coronapatiënt in de regio van Veneto die weigerde naar het ziekenhuis te gaan. De ondernemer, die was teruggekeerd van een zakenreis in de Balkan, had nochtans positief getest en maakte koorts. Hij wordt verantwoordelijk geacht voor een broeihaard in Vicenza. De man moest uiteindelijk ook opgenomen worden op de afdeling Intensieve Zorgen.

Wie in Italië positief test, moet in quarantaine. Op inbreuken staan straffen van drie tot achttien maanden celstraf en boetes tot 5.000 euro.

Met 35.000 overlijdens is Italië bijzonder hard getroffen door de pandemie. De lichte stijging van het aantal besmettingen in verscheidene regio’s verontrust dan ook de autoriteiten. De voorbije 24 uur telden de autoriteiten 235 nieuwe besmettingen.