18 leerlingen en 6 personeelsleden van gemeentelijke basisschool moeten in quarantaine

Een leerling van het eerste leerjaar A van GBS Sleidinge testte positief op corona. © ivh

Sleidinge -

Via een arts van het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) werd de directie van de lokale gemeentelijke basisschool (GBS) op de hoogte gebracht van de besmetting van een leerling van het eerste leerjaar A met het Covid19-virus.

“Daardoor moeten de achttien medeleerlingen van dat kind en zes personeelsleden getest worden en tot 10 juli in quarantaine blijven”, zegt Evergems schepen voor Onderwijs Kenny Ketels (N-VA). “De besmetting met het coronavirus werd vastgesteld toen het zieke kind kenmerkende symptomen had en werd wellicht in de week van vrijdag 26 juni opgelopen. Daarna kwam die leerling niet meer naar school. De ouders van de klasgenoten van de besmette leerling zijn allemaal persoonlijk op de hoogte gebracht. Die kinderen en ook zes leerkrachten behoren immers tot de groep met hoog risico”, bevestigt Ketels.

Alle andere ouders werden via een intern communicatiesysteem van de school verwittigd. “Daarin vinden ze ook het telefoonnummer van de directie. In samenwerking met het CLB volgt de school de situatie nauwlettend op. Van de ouders van kinderen die reeds op kamp vertrokken zijn, verwachten we dat ze hun verantwoordelijkheid opnemen. Misschien moeten immers ook in die kampen maatregelen worden genomen”, besluit de onderwijsschepen.