De Pastoruri-gletsjer in het nationale park van Huascaran.
Volledig scherm
De Pastoruri-gletsjer in het nationale park van Huascaran. © AP

Helft Peruviaans gletsjeroppervlak gesmolten in halve eeuw tijd

De voorbije halve eeuw is onder druk van de klimaatverandering 51 procent van het gletsjeroppervlak in Peru gesmolten. Dat heeft het nationale waterinstituut ANA meegedeeld. 

4 reacties

  • Vladimir De Leeuw

    4 jaar geleden
    Zo gaat dat nu eenmaal met een immer veranderend klimaat. Tijdens de ijstijden ligt er massa's sneeuw en tussen de ijstijden verdwijnt dit weer en wordt het overal warm. Het leven is gelukkig gemakkelijker als het aangenaam warm is dan als er overal ijs ligt, want dan vind je nergens nog eten. Spijtig genoeg kunnen wij niets aan de klimaatveranderingen doen, dat is een zuiver natuurverschijnsel waar we mee moeten leven.
  • Clarisse De Cock

    4 jaar geleden
    De aarde warmt op en we weten allemaal de oorzaak maar doordat de maatregels de multinationals treffen wordt er niets gedaan. We lanceren nog steeds raketten af met satellieten die de mensheid zal verbeterden en we zijn nog steeds voorstander om met het vliegtuig op reis te gaan.
  • Ken Verbruggen

    4 jaar geleden
    Het is een klimaatcomplot. Seizoensschommelingen zijn van alle tijden. Je hebt 11 jarige cycli van de zon waardoor het 11 jaar warm en 11 jaar koud is. Binnen een paar jaar groeit dat terug aan. We zitten nu in de warme jaren. Binnen een paar jaar vriest het weer de stenen uit de grond.
  • Bert Pelgrims

    4 jaar geleden
    Om dan te durven beweren dat de mens de oorzaak is van deze opwarming is een grote leugen van de pers, de Aarde en zon komen dichter bij elkaar, dat is alles maar alles is goed om de mensen bang te maken, net zoals het chinees virus, daar leeft de pers van.