"We mogen spreken van het herinvoeren van een moderne slavernij bij de personeelsleden", klinkt het bij ACV-Transcom.
Volledig scherm
"We mogen spreken van het herinvoeren van een moderne slavernij bij de personeelsleden", klinkt het bij ACV-Transcom. © BELGAIMAGE

ACV-Transcom waarschuwt voor nieuwe sociale conflicten op Brussels Airport door “Swissport-kuren” en “moderne slavernij”

Als de twee bagageafhandelaars op Brussels Airport - Aviapartner en het Franse Alyzia, dat tijdelijk de plek van het failliete Swissport heeft ingenomen - niet snel het roer omgooien, dreigen er op de luchthaven nieuwe sociale conflicten te ontstaan. Daarvoor waarschuwt vakbond ACV-Transcom. 

10 reacties

  • Patrick De pauw

    4 jaar geleden
    Maak contracten met verbod op staken en gooi die stakers er dan uit!altijd hetzelfde met die vakbonden?als het werk u te zwaar is doe dan iets anders ipv iedereen te pesten?die vakbonden opsluiten en de sleutel weg gooien!
  • Danny janssens

    4 jaar geleden
    Stop ermee dit soort activiteiten uit te besteden aan de prive met uitbuiting van het personeel. Richt een overheidsinstelling op met ambtenarenstatuut voor het personeel en hef een extra taks van 5 of 10 % om dit te bekostigen
  • Ronny Biesen

    4 jaar geleden
    Het is weer zo ver. De vakantie komt eraan. Dus staken, nietwaar?
  • Filiep Lapeire

    4 jaar geleden
    Alles begint opnieuw, de reizigers worden daar telkens gegijzeld en de stakingen zullen terug eindigen met falingen en afdankingen bij de afhandelaars. Toch wel eigenaardig dat dit telkens in Zaventem gebeurd?
  • Benny Deridder

    4 jaar geleden
    Hoeveel vakbonders bestellen er bij Ali Express etc ? Dat is ook goedkope moderne slavernij en allesbehalve lokaal, maar dat vinden ze geen probleem.