©  Photo News

Dries Mertens en Napoli kloppen Roma dankzij banaanschot van Lorenzo Insigne

Op de dertigste speeldag in de Italiaanse Serie A heeft Napoli zondag met 2-1 gewonnen van AS Roma. Dries Mertens startte op de bank bij de thuisploeg, maar mocht in de 63e minuut bij een 1-1 gelijke stand invallen. Acht minuten voor tijd zette hij mee de aanval op die Lorenzo Insigne knap afwerkte.

Twee minuten later kwam Mertens nog dicht bij de 3-1, doelman Pau Lopez hield hem met een knappe parade van een doelpunt.

In de stand komt Napels op de zesde plaats, op gelijke hoogte van Roma. De vijfde plaats geeft recht op een stek in de Europa League, de zesde moet daar nog kwalificaties voor spelen. Ook AC Milaan, zevende op twee punten van Roma en Napels, doet nog volop mee voor Europees voetbal.