Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Arie Kievit

Slaagcijfers inburgeraars dalen jaar na jaar

De slaagcijfers voor het onderdeel ‘Nederlands’ in het inburgeringstraject gaan de afgelopen jaren in dalende lijn. Dat blijkt uit het antwoord van Integratieminister Bart Somers (Open Vld) op een schriftelijke vraag van Vlaams parlementslid Sam van Rooy (Vlaams Belang).

31 reacties

  • Norbert Bauwens

    4 jaar geleden
    Onze regering moet het voorbeeld van Australië volgen. Daar kom je niet in als je de taal niet spreekt, geen gels of geen werk of geen woonst hebt . Je moet er ook bewijzen dat je 2 jaar van uw eigen middelen kunt leven zonder tussenkomst van dop of ziekenkas.. In Europa bestaan organisatie's die dik betaald worden om ze met schepen van de overkant van de Middellandse zee te gaan ophalen zodat ze ao rap mogelijk van onze voordelen kunnen genieten zonder werken.
  • Bernard Loncke

    4 jaar geleden
    Nog altijd draait onze samenleving op voor meer dan 90 procent van de totale kostprijs van elk inburgeringstraject! Ook de OCMW's gaan er onderuit want die 10-15% vreemdelingen kosten 75% uitgaven OCMW terwijl 25% overblijft voor de 85-90 % eigen volk. De waarheid is wat het is ...Maar niemand durft het te zeggen!
  • Norbert Bauwens

    4 jaar geleden
    Die weten al dat dit binnen enkele jaren niet meer gaat nodig zijn.. Nog 15 jaar en ze zijn in een voldoende meerderheid om de zaak over te nemen en dan mogen wij inburgeren. Ik ben al een Cursus Arabisch aan het volgen...(zucht)
  • Etienne Van de Velde

    4 jaar geleden
    Waarom zouden ze nog de moeite doen, ze zien dat ze toch alles op een presenteerblaadje aangeboden krijgen, ze worden beter ingelicht dan de eigen bevolking. Hoe komt het dat de afkomst meestal bepaald hoe ze zich integreren, bijna nooit problemen met Aziaten.. of krijgen die te weinig hulp?
  • rony casteur

    4 jaar geleden
    Inburgering, wat is dat? Met Vlamingen lachen?