Direct naar artikelinhoud
Verenigde Staten

Trump houdt zaterdag weer grote verkiezingsbijeenkomst

De Amerikaanse president Donald Trump tijdens zijn speech op de campagnebijeenkomst in Tulsa op 20 juni.Beeld Reuters

Amerikaans president Donald Trump houdt komende zaterdag opnieuw een grote campagnebijeenkomst. Dit keer in New Hampshire, zo heeft zijn campagneteam zondag aangekondigd. De meeting zal wel plaatsvinden in de open lucht. De vorige in Tulsa (Oklahoma) kreeg veel kritiek omdat er geen rekening werd gehouden met de coronapandemie.

De komende bijeenkomst in het kader van Trumps herverkiezingscampagne ‘Make America Great Again’ zal zaterdag 11 juli plaatsvinden bij de luchthaven van Portsmouth in New Hampshire. Alle bezoekers zullen moeten verklaren dat ze ‘vrijwillig het risico nemen’ op een besmetting met het nieuwe coronavirus. Er zullen wel mondmaskers ter beschikking worden gesteld en iedereen zal aangespoord worden om die te dragen, aldus een verklaring van Trumps campagneteam.

In New Hampshire ligt het aantal coronabesmettingen relatief laag. Op zo’n 1,35 miljoen inwoners zijn bijna 6.000 besmettingen en 376 sterfgevallen geregistreerd.

Bij de eerste grote verkiezingsbijeenkomst van Trump, op 20 juni in een overdekt stadion in Tulsa, kwamen veel minder mensen dan verwacht. Een deel van het programma werd toen ook afgelast.

De verkiezingen voor het presidentschap zijn in november. Trump neemt het voor zijn herverkiezing op tegen de Democraat Joe Biden. In de peilingen ligt Biden momenteel voor op de zittende president.