Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © iStock

Vrij aanvullend pensioen voor werknemers heeft weinig succes

Slechts enkele honderden mensen hebben al beslist een vrij aanvullend pensioen voor werknemers op te bouwen. Dat meldt Le Soir vandaag.

11 reacties

  • An Vanden Bossche

    4 jaar geleden
    De Belgen sparen zelf voor hun (bijkomend) pensioen. Daarvoor kunnen verzekeringsmaatschappijen gebruikt worden, maar niet noodzakelijk. Hun pensioen is hun eigen huis, eventueel een tweede huis, spaargeld en beleggingen. De staat hoeft zich daar eigenlijk niet mee te moeien, maar dat is precies wat de staat doet: die mensen ontmoedigen door hogere belastingen op huizen, beleggingen en spaargeld.
  • marc coenen

    4 jaar geleden
    En als je dan 65 haalt komen ze met hun belastings kapmes zoals nu ,18% bij uitbetalen van groepsverzekering ,omdat je een paar jaar op brugpensioen bent geweest,maar dat je 42jaar dag ,nacht,en weekends hebt gewerkt houden ze geen rekening mee de gangsters.
  • Ian Vandenbossche

    4 jaar geleden
    Aanvullend pensioensparen en groepsverzekering langs werkgever zijn vooral goed voor de Overheid. Voor je het kapitaal krijgt schuimt die al meer dan 20% af(voorheffing, riziv, bijzondere solidariteitsbijdrage). Daarna wordt je maandelijks pensioen waar je in feite recht op had, elke maand met 2% verminderd, omdat de Overheid bepaalt dat je door dat kapitaal te krijgen rijke rentenier geworden bent en uw spaargeld 8% ‘zou’ opbrengen... maatregel 20 jaar geleden ingevoerd door premier Dehaene
  • Maartje Nieuwboter

    4 jaar geleden
    Er wordt zo veel en zo ingrijpend aan de pensioenen gemorreld dat niemand nog weet of hij nog wel een pensioen zal hebben dat enigszins in verhouding staat tot wat hij/zij levenslang afgedragen heeft voor de pensioenopbouw van vorige generaties en voor de uitkeringen van gelukzoekers. Liefst van al betaalde ik daar géén belastingen meer voor en bouwde zélf mijn pensioenspaarpot op met het daardoor vrijgekomen extra loon.
  • jean-pierre rejek

    4 jaar geleden
    Een financieel zorgeloze oude dag: zo behoud je je levensstandaard na jouw pensioen ,dat proberen ze u toch wijs te maken .