Componist Ennio Morricone overleden op 91-jarige leeftijd

Ennio Morricone, de Italiaanse componist, onder andere bekend van de muziek van de films ‘The good, the bad and the ugly’ en ‘Once Upon a time in the West’, is overleden. Hij stierf in de nacht van zondag op maandag in een ziekenhuis in Rome. Hij werd er opgenomen na een val waarbij hij zijn dijbeen brak. De componist werd 91 jaar.

De wereldcinema neemt afscheid van een meestercomponist die enkele van de bekendste soundtracks aller tijden schreef. Morricone zou muziek geschreven hebben voor meer dan 500 films en series tijdens zijn 59-jarige carrière. Hij schreef de muziek voor onder meer ‘Once Upon a Time in the West’, ‘Once Upon a Time in America’, alle films van Giuseppe Tornatore vanaf ‘Cinema Paradiso’, ‘The Thing’, ‘The Mission’, ‘The Untouchables’ en ‘The Hateful Eight’. Wereldwijd zijn meer dan 70 miljoen soudtracks, compilaties en singles van de man verkocht.

Hij wordt gezien als een van de invloedrijkste componisten van zijn generatie. Op zijn hoge leeftijd was hij de laatste jaren iets minder actief. Morricone won in zijn carrière tientallen prijzen: Grammy Awards, Golden Globes, Bafta’s. In 2007 kreeg hij een Academy Honorary Award en in 2016 mocht hij de Oscar voor beste originele muziek in ontvangst nemen voor zijn muziek in de film ‘The Hateful Eight’ van Quentin Tarantino.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER