Aardbeien + mascarpone + witte chocolade: van dit zomers dessert krijg je geen genoeg
Verse aardbeien zijn op zich al om te smullen. Maar wil je jezelf écht verwennen, dan giet je ze in een smeuïge biscuittaart met mascarpone en witte chocolade. Geloof ons, het resultaat is elk calorietje waard.
Wat heb je nodig? (voor 6 à 8 personen)
500 g aardbeien
5 eieren
150 g fijne suiker
2 zakjes vanillesuiker
geraspte schil van 1 sinaasappel
150 g bloem
1 tl bakpoeder
100 g witte chocolade
250 ml room
150 g mascarpone
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 190°C. Mix de eieren met de suiker tot een schuimige, bleke massa. Zeef de bloem met het bakpoeder en spatel onder het eimengsel. Giet het beslag in een met bakpapier beklede springvorm van 20 cm doorsnede en zet 25 tot 30 minuten in de oven.
2. Laat de biscuit in de vorm afkoelen. Haal ze daarna uit de vorm. Snij ze horizontaal in twee gelijke helften.
3. Meng 1 zakje vanillesuiker en de sinaasappelrasp onder de mascarpone. Klop de room met het resterende zakje vanillesuiker stijf.
4. Maak de aardbeien schoon, verwijder het kroontje en snij de helft in plakjes. Verdeel 2/3de van de mascarpone over de onderste biscuithelft. Leg daarop de plakjes aardbei en rasp er de helft van de chocolade over. Leg er de tweede biscuithelft bovenop en bestrijk de bovenkant met de resterende mascarpone. Spatel de room gelijkmatig over de buitenkant van de taart. Versier met de rest van de aardbeien, rasp er de resterende chocolade over en zet de taart minstens 30 minuten in de koelkast voor aan te snijden.
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Katerproof: pasta op een stokje, cloud bread en 4 andere TikTokrecepten die je in een wip op tafel zet
-
Het beste van twee werelden: de ginsecco is de perfecte cocktail voor de feestdagen
Hou je ervan om op tijd en stond te proosten, maar vind je het moeilijk om één drankje te kiezen? Voor eeuwige twijfelaars (en levensgenieters) is er de ultieme oplossing: de ginsecco. De champagnecocktail bewijst dat het mengen van klassiekers een verrassend smakelijk resultaat oplevert. Classy én poepsimpel. -
PREMIUM
“Als ik wat extra maak, weet ik zeker dat ze geen fastfood eet”: drie mama's blijven met liefde koken voor hun volwassen kinderen
-
-
Jobat
Ecocheques komen er opnieuw aan, maar wat kan je er allemaal mee betalen? “Zelfs voeding en hotels”
-
Feest in een glas! Speciaal voor NINA creëert barman Philip 3 verfijnde (en simpele!) cocktails om het eindejaar te vieren
Niks mis hoor, met schuimwijn. Maar af en toe mag het wat specialer zijn. Serveer je gasten met oudjaar eens een lekkere cocktail, bijvoorbeeld. Geen idee hoe eraan te beginnen? Ervaren cocktailbarman Philip De Bruijn geeft drie recepten. Ze zijn poepsimpel, lekker als aperitief en ideaal om mee te proosten als de klok middernacht slaat. Santé! -
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
Hé, gij daar! Show some loof, want de week van 1 tot en met 7 februari staat helemaal in het teken van witloof. Steek de lekkere wintergroente eens in een verfijnd jasje en vul met champignons en druiven. Met een krokant gebakken cordon bleu en een notencrumble voor wat extra crunch heb je zo een bordje onversneden comfortfood. -
Independer
LEZ in België: in welke steden riskeer je 350 euro boete vanaf een derde overtreding?
-
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
-
Vandaag is het Margarita Dag: 3 lekkere recepten om te proosten
Zet het ijs maar koud en haal de tequila naar boven, want vandaag, op 22 februari, is het Margarita Day. Het originele recept werd in 1948 bedacht door een zekere Margaret Sames. En nu is het nog altijd een van de meest bestelde drankjes in cocktailbars wereldwijd. Heb jij zin om vanavond zelf aan de slag te gaan? Dan serveren we drie recepten: de klassieker en twee funky varianten. Santé! -
Heerlijke kost voor de krokusvakantie: 3 gerechten waar het hele gezin van smult
Er zijn gerechten waar iedereen in het gezin gelukkig van wordt. Denk maar aan spaghetti bolognese of steak met frietjes. Foodstylist Sonja Peeters gooit het over een iets andere boeg. Met onze drie favorieten, overheerlijke kippensoep, smeuïge puree met homemade hamburgers en pasta met geroosterde groenten, breid je deze krokusvakantie je lijstje aan familietoppers beslist uit. -
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen