Vrouw maakt opname van verkrachting door haar ex

© ss

Een man die de verkrachting van zijn ex vergoelijkte – “omdat het de moeder van mijn kind is” – krijgt een voorwaardelijke celstraf. Zijn ex-vrouw kon de verkrachting op haar gsm vastleggen.

sdi, eva

Samuel G. (34) had drie jaar een relatie met een vrouw uit Ingelmunster. Ze kregen samen een dochtertje. Kort na de geboorte werd de man nogmaals vader, maar bij een Nederlandse vrouw. Dat leidde tot een relatiebreuk.

G. ging bij de Nederlandse wonen. Maar op 5 februari vorig jaar trok de man naar de woning van zijn ex-vriendin in Ingelmunster. Hij wilde zijn dochter zien. Hij belde aan en de vrouw liet hem uiteindelijk binnen. Hun dochtertje lag boven te slapen en ze was bang dat het kind zou gewekt worden door het rumoer.

Voor ze de deur opende, startte ze wel een geluidsopname op haar gsm. Daarop is te horen hoe de man seks met haar had, hoewel ze zich daar nadrukkelijk tegen verzette. Op de opname is te horen hoe ze meer dan honderd keer “neen”, “stop” en “laat me met rust” zei.

“Recht op seks”

Aanvankelijk meende Samuel G. dat hij niets misdaan had. “Ze is de moeder van mijn kind, dus heb ik het recht om seks met haar te hebben”, zo verklaarde hij bij zijn arrestatie. “Wat hij heeft gedaan is blijkbaar nog niet erg genoeg. Met wat hij heeft gezegd heeft hij haar nog eens misbruikt. Het is lastig voor mijn cliënte om dit te verwerken”, reageerde de advocate van het slachtoffer, meester Iris Santens.

Voor de strafrechter gaf de dertiger de feiten wel toe. Hij benadrukte dat hij niet de intentie had om zich aan zijn ex te vergrijpen toen hij naar haar woning trok. Hij zou tijdens de relatie nooit gewelddadig zijn geweest.

De strafrechter legt hem vijftien maanden celstraf op, gekoppeld aan een aantal voorwaarden. Hij wordt vijf jaar uit zijn burgerrechten ontzet en moet 2.750 euro schadevergoeding betalen aan zijn ex.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen