Onder andere Steven Van Gucht van Sciensano ondertekende de open brief van het WWF.
Volledig scherm
Onder andere Steven Van Gucht van Sciensano ondertekende de open brief van het WWF. © BELGA

Steven Van Gucht en 38 andere experts in open brief: “Pak consumptie en handel van wilde dieren en vernietiging van natuur aan”

Pak de grondoorzaken aan van de pandemie die onze samenleving vandaag overal ter wereld treft, namelijk de vernietiging van de natuur en handel en consumptie van wilde dieren. Die boodschap staat in een open brief van het WWF die ondertekend is door 39 experts naar aanleiding van Wereld Zoönose Dag.

3 reacties

  • Michel Timmermans

    4 jaar geleden
    Met het voedsel waar de dieren mee gevoederd worden ( voor uw stukje vlees ) kan de hele wereld eten. Is bewezen ! Wij eten een maar honder gram, een koe eet 60 kg per dag aan soya of een mengeling ! 1 hamburger op uw bord is 2500 liter water !!!! Voor 100 gram vlees !!!! Stop met vlees eten en bijna heel de wereld is voor 50% gered en er is geen 1 kind meer dat honger gaat hebben !!!
  • Guy Van Becelaere

    4 jaar geleden
    Dit is ook het gevolg van de overbevolking want al die mensen moeten gevoed worden ten nadele van de natuur, de mens kweekt zich zelf in de vernieling, dit is nog maar een verwittiging van de natuur want bij ongewijzigd gedrag komen er nog zwaardere epidemieën op ons af dit moet je zelf ook eens durven aankaarten mijnheer Van Gucht
  • Suzanne D'Hooghe

    4 jaar geleden
    Vooral de handel in wilde dieren en de "wet markets". China draagt de verantwoordelijkheid van deze epidemie et enkele vorige. Het is tijd China rechtstreeks aan te klagen.