Conner Rousseau.
Volledig scherm
Conner Rousseau. © BELGA

Conner Rousseau (sp.a) bedankt voor vergadering met Arizona-coalitie: “We gaan niet meedoen aan ‘Blind Gekocht‘”

Een vergadering van de zes partijen van een zogenaamde Arizona-coalitie, die voor deze namiddag was gepland, zal niet plaatsvinden. Voor sp.a was dat niet hetgeen dit weekend was afgesproken, terwijl voor het cdH de voorwaarden voor zo’n plenaire vergadering niet vervuld zijn. De voorzitters van MR, Open Vld en CD&V zullen daarom voorlopig de bilaterale gesprekken voortzetten, zegt CD&V-voorzitter Joachim Coens. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez vraagt zich ondertussen af waarom sp.a niet wil praten.

32 reacties

  • pascal de bruycker

    4 jaar geleden
    Warm en koud blazen doet Spa , daar zijn ze altijd goed in geweest , en dan tenslotte afhaken. Gesprekken moeten in een sfeer van onderlinge openheid en zonder rancunes gebeuren , als dat al niet kan , tja wat wil je dat er dan nog een stabiele regering zou komen...Op die manier zal confederaliseren dan toch nog de enige haalbare oplossing zijn . Als je in een voorverkennende ronde nog geen compromis kan sluiten en je kat stuurt, met wat ben je dan bezig Rousseau ?
  • Andté Herbots

    4 jaar geleden
    SPA doet wat Magnette,de baas v/d PS, zegt en zal wetende dat met 10% v/d stemmen zij zonder de PS niets te zeggen hebben.
  • Joël Bornbergen

    4 jaar geleden
    Ik zou voorstellen dat we allen het hierbij laten... Vlaanderen heeft een regering, Wallonië ook... Het begin van een succesvolle splitsing :)) Het zou zoveel makkelijker en vooral goedkoper zijn, Spijtig voor al die postjes-hamsteraars, maar het werd toch tijd dat die vervangen werden. Win-Win ! Dat Federaal gedoe is toch voor niks goed
  • patrick feyen

    4 jaar geleden
    Spa is zich aan het herleiden tot een clubje zeurpieten: als ze zo doorgaan weet je de uitslag van de volgende verkiezingen!
  • Peter Van De voorde

    4 jaar geleden
    Kinderen van zijne leeftijd denken dat ze alles kunnen, wees eerlijk hoe was jij op deze leeftijd , dom/ alles beter weten / denken dat je beter bent dan al de rest en ga zo aar door, dacht nochtans dat er een wet tegen kinderarbeid bestaat.
  1. Delaplace mag van minister Dalle blijven zitten als CEO van de VRT: “Maar heel veel wrevel binnen de VRT”

    Delaplace mag van minister Dalle blijven zitten als CEO van de VRT: “Maar heel veel wrevel binnen de VRT”

    Frederik Delaplace mag voor Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) aanblijven als CEO van de VRT. Dalle vindt dat Delaplace een zware inschattingsfout heeft gemaakt, al gebeurde dat met de beste bedoeling en vindt de minister het ook een belangrijk signaal dat de topman zich verontschuldigd heeft. Het is nu zaak het vertrouwen te herstellen, ten opzichte van de medewerkers, de buitenwereld en de betrokkenen, zei Dalle woensdag in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Volgens Dalle is er zeker ook binnen de VRT duidelijk heel veel wrevel over de manier waarop het allemaal gelopen is.
  2. Volgens collega’s en vrienden van Charon (26) en broer Sannie (25) maakt afscheidsbrief veel duidelijk: “Nu zijn we terug samen bij mama en papa”
    PREMIUM
    51

    Volgens collega’s en vrienden van Charon (26) en broer Sannie (25) maakt afscheids­brief veel duidelijk: “Nu zijn we terug samen bij mama en papa”

    Charon (26) en Sannie (25) waren niet “zomaar” broer en zus. Ze waren onafscheidelijk. Verenigd in het verdriet om hun ouders. En nu verenigd in de dood. De politie vond hen maandagmorgen terug in het huis waar ze samen woonden. Hij zou haar eerst omgebracht hebben om daarna zelf uit het leven te stappen. Het onderzoek moet nu uitwijzen of dat een gezamenlijke keuze was. Collega’s en vrienden getuigen: “Ze zei me dat ze niet zou weten wat ze zonder hem zou moeten doen.”
    Dentergem