Viroloog Steven Van Gucht nuanceert de raadgevingen om niet op vakantie te gaan. "Zelf ga ik wandelen in de bergen", zegt hij.
Volledig scherm
PREMIUM
Viroloog Steven Van Gucht nuanceert de raadgevingen om niet op vakantie te gaan. "Zelf ga ik wandelen in de bergen", zegt hij. © AFP

Viroloog Steven Van Gucht zegt dat je wél veilig kan reizen en geeft aantal tips mee

Nu hier en daar in Europa nieuwe brandhaarden van het coronavirus opduiken, raadt viroloog Marc Van Ranst aan om liever niet op reis te gaan. Zijn collega Steven Van Gucht van Sciensano is het daar niet mee eens. “Ik denk dat het wél mogelijk is om op een veilige manier te reizen”, zegt Van Gucht, die ook een aantal tips geeft. “Zelf ga ik op wandelvakantie in de bergen.”

17 reacties

  • luc rombauts

    4 jaar geleden
    beste virologen, nog niemand van jullie heb ik over een uvc lamp horen praten. deze doodt alle bacteriën en griepvirussen, er is zelfs een kans dat ze het coronavirus aanvalt. waarom is het hier windstil over. en je krijgt er nog gratis ozonlucht bij.
  • nico vets

    4 jaar geleden
    Belgie is geen vakantieland en het wisselvallig en koele weer helpt daar niet bij.Dus kan ik volledig begrijpen waarom de meeste mooiere en warmere landen opzoeken.Daar heeft niemand zich mee te moeien.Ook "de experts" niet.We zullen zelf wel beslissen wat goed voor ons is.
  • Marleen Vandevelde

    4 jaar geleden
    Van Gucht heeft gelijk. Wat je zelf doet en laat bepaalt of je veilig bezig bent of niet. Niet de plaats waar je bent. Het is soms veiliger in een afgelegen plek op vakantie te zijn dan in België in de supermarkt of op straat rond te lopen.
  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    De beste tips zijn GEEN TIPS, want ze preken elkaar toch tegen. Dus stop met zagen en laat ons ons eigen leventje plannen. Jullie taak is ons te verzorgen, naar best vermogen. Indien ons iets overkomt. Dan hopen wij dat jullie de juiste beslissing neemt. En anders! Ja dan is het zo he.
  • Jan Van den Berg

    4 jaar geleden
    Blijf in " eigen Vlaanderenland " eens met mooie bakantiewoningen en B & B 's , is ook zo mooi om te wandelen , fietsen en tot rust te komen Vele kennen dit niet en rijden als gek naar de mega bestemmingen waar de massa zit ( zoals de kust ) zonder te zien wat links en rechts ligt