Pyromaan vernielt deel blotevoetenpad in Zutendaal: "Een van onze blikvangers is afgebrand"

De hangbrug opĀ het bekende blotevoetenpad in ZutendaalĀ is beschadigd door een brand. Het vuur is aangestoken en de pyromaan wordt nog gezocht. De bezoekers kunnen de brug niet meer gebruiken en moetenĀ een alternatieve route nemen.

In Lieteberg bij Zutendaal, ligt een van de mooiste blotevoetenpaden van heel Vlaanderen. Maar dat pad werd afgelopen weekend flink beschadigd door een pyromaan, die onder meer de hangbrug vernielde: "De schade is groot want de bezoekers kunnen de hangbrug niet meer gebruiken", zegt Harmonie Carlier van Lieteberg. "We hebben voor de bezoekers eenĀ andere route voorzien, want de brug isĀ volledig vernield. De bezoekers missen nu een 150 meter van het parcours, maar onze werkmannen hebben het dusĀ zo goed mogelijk opgelost en een omleiding voorzien."

Camerabeelden

De politie is momenteel bezig met een onderzoek. "Er zijn camerabeelden die hopelijk meer over de dader, of daders, kunnen vertellen. Daar wachten we nog op en dan hopen we dat de dader snel opgepakt kan worden", zegt Carlier.

Over twee weken starten de herstellingswerken. De hangbrug zal er nadien heel anders uitzien.Ā 

Meest gelezen