Direct naar artikelinhoud
Coronamaatregelen

Dansen mag dan toch nog niet op trouwfeest: alleen openingsdans toegelaten

Dansen mag dan toch nog niet op trouwfeest: alleen openingsdans toegelaten
Beeld Getty Images

Dansen op huwelijken is dan toch niet opnieuw toegelaten, ook niet onder voorwaarden. Alleen het kersverse echtpaar zélf mag de dansvloer op voor de openingsdans. De rest mag enkel toekijken. Dat blijkt uit de FAQ op de website van het Crisiscentrum.

De huwelijkssector kraaide al victorie, toen uit diezelfde FAQ - de veelgestelde vragen op de site van het Crisiscentrum - één verduidelijking meteen opviel. 

De vraag: ‘Mag ik dansen op een receptie of banket met privékarakter?’ 
Het antwoord van het Crisiscentrum: ‘Ja, dit is toegelaten. Hoewel de afstand van 1,5 meter tussen de genodigden dient gerespecteerd te worden, tenzij ze deel uitmaken van dezelfde sociale bubbel of onder hetzelfde dak wonen.’ 

Dansen kon dus weer - zij het onder voorwaarden - maar de experts waren veel minder enthousiast. Erika Vlieghe zei in een reactie dat ze dit “een heel gevaarlijke beslissing” vond. “Veel te vroeg”, klonk het ook nog bij de virologe, die een enorm risico op nieuwe clusters met coronabesmettingen zag opdoemen.

Naar die kritiek is nu blijkbaar geluisterd. Het antwoord op bovenstaande vraag is inmiddels aangepast naar: “Neen, dit is niet toegelaten. Op een huwelijksfeest is enkel de openingsdans van het pas getrouwde koppel toegelaten.”