De Canadese premier Justin Trudeau
Volledig scherm
De Canadese premier Justin Trudeau © REUTERS

Premier Trudeau niet naar top met Trump en Mexicaanse president in Washington

De Canadese premier Justin Trudeau zal deze week niet afreizen naar Washington voor een top met de Amerikaanse president Donald Trump en de Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador over een nieuw Noord-Amerikaans handelsverdrag.

0 reacties

  1. LIVE MIDDEN-OOSTEN. VS starten bouw haven voor hulp aan Palestijnen - Media Israël: Gazanen ontvluchten massaal Rafah uit angst voor aanval
    LIVE
    699

    LIVE MID­DEN-OOS­TEN. VS starten bouw haven voor hulp aan Palestij­nen - Media Israël: Gazanen ontvluch­ten massaal Rafah uit angst voor aanval

    De VS en 17 andere landen roepen donderdag op tot de vrijlating van gijzelaars door Hamas en zeggen dat er een deal op tafel ligt die in ruil daarvoor een staakt-het-vuren biedt. Ondertussen ontvluchten Palestijnen de stad Rafah massaal door een dreigend Israëlisch offensief. Minstens 150.000 burgers zouden de afgelopen weken zijn vertrokken, aldus Israëlische media. In dezelfde stad zijn een werknemer van het Belgische agentschap Enabel en zijn zoontje omgekomen bij een Israëlisch bombardement. Dat meldt minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit) op X. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. “Trump is er in geslaagd van het dragen van maskers een ideologische keuze te maken. Toen ik met mijn masker op stapte, hoorde ik achter me: ‘Doe dat af, linkse rat’”
    PREMIUM

    “Trump is er in geslaagd van het dragen van maskers een ideologi­sche keuze te maken. Toen ik met mijn masker op stapte, hoorde ik achter me: ‘Doe dat af, linkse rat’”

    Taak volbracht, het is allemaal voorbij. President Trump stond niet op een oorlogsschip, zoals president Bush in 2003, maar doet het alweer via een tweet en zijn toespraken afgelopen weekeinde. Precies zoals de oorlog in Afghanistan 17 jaar na president Bush' historische woorden nog steeds niet voorbij is, is het coronavirus lang niet overwonnen. Wat ik zie en voel rondom mij is angst en ongenoegen over een president die vanuit een ongezonde overwinningsdrang blijft verkondigen dat de enorme toename van de besmettingen te wijten is aan het toenemen van het aantal testen.