Opnieuw illegale raveparty stilgelegd in Sint-Pieters-Leeuw

Bron: BELGA

In Sint-Pieters-Leeuw is afgelopen vrijdagnacht opnieuw een illegale raveparty stilgelegd. Dat meldt de lokale politie van de zone Zennevallei (Halle/Beersel/Sint-Pieters-Leeuw). Twee weken geleden, op 21 juni, moest de politie ook al een gelijkaardige fuif stilleggen in Sint-Pieters-Leeuw.

Het was de lokale politie van de nabijgelegen zone Rode (Drogenbos/Linkebeek/Sint-Genesius-Rode) die vrijdagnacht de collega’s van de zone Zennevallei verwittigde dat er heel wat jongeren aanwezig waren in de Broekweg in Sint-Pieters-Leeuw. Van enkele passanten hadden de agenten bovendien vernomen dat er een raveparty bezig was.

Ploegen van de Zennevallei en de PZ Rode gingen ter plaatse en stelden vast dat er opvallend veel beweging was en veel jongeren uit het Brusselse en omstreken nog aan het toekomen waren. Volgens een eerste schatting waren er ongeveer 150 personen aanwezig. Die gingen er echter meteen vandoor toen ze de politie in de gaten kregen.

Het feest werd stopgezet en de stroomgroep werd bestuurlijk in beslag genomen. Enkele jongeren werden geïdentificeerd en verklaarden dat zij verantwoordelijk waren voor de party. De politie stelde een GAS-pv op voor het houden van een evenement zonder toestemming en stelde drie processen-verbaal op voor samenscholing tegen de organisatoren.

Tijdens de interventie werd ook het voertuig van de politiezone Rode beklad. Ook daarvoor stelde de politie proces-verbaal op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen