Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert (l.), hier naast CD&V-voorzitter Joachim Coens en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez.
Volledig scherm
Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert (l.), hier naast CD&V-voorzitter Joachim Coens en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. © Photo News

Lachaert “ontgoocheld” na weigering tot gesprek van sp.a, komende dagen nieuwe gesprekken

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert noemt het “vrij ontgoochelend” dat sp.a-voorzitter Conner Rousseau vanmiddag weigerde deel te nemen aan de eerste vergadering met zes partijen voor de vorming van een federale ‘Arizona-coalitie’. Dat zei hij vanavond op Qmusic. Volgens Lachaert zullen de ‘drie koningen’ - hijzelf, CD&V-voorzitter Joachim Coens en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez - de komende dagen aparte gesprekken voeren met sp.a, cdH en N-VA, om mogelijk later op de week een nieuwe poging te wagen om allemaal samen te komen.

24 reacties

  • Wilfried Vanden Berg

    4 jaar geleden
    Was gratis verjaardagfeestje niet goed genoeg ? Lekker een verjaardag vieren op kosten van ( de partijkas of de belastingbetaler ) . Dan weten de leden van OVLD was ze aan die pippo hebben . Dat zegt genoeg over die nieuwe voorzitter .
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Rousseau breekt zijn woord niet. Hij weet dat die drie partijen niet te vertrouwen zijn en eist daarom garanties. Hij zal ook wel inzien dat ze die garanties zelfs niet kunnen geven. Hoe zouden ze kunnen spreken in naam van de N-VA. En wat zou het antwoord van de Sp.a zijn als de N-VA vervolgens als tegenprestatie de splitisng van de sociale zekerheid eist. Wat die drie proberen is een wanhoopspoging om hun falende huidige coronacoalitie te redden en te installeren.
  • Marc Baeyens

    4 jaar geleden
    Bij de eerste uitdaging breekt Rousseau al zijn woord. Hij had de mond vol van 'gaan voor de inhoud, geen politieke spelletjes meer' maar het eerste wat hij doet is alles in de wind slaan wat hij een week eerder kwam verklaren. Socialisme is de wereld nog niet uit.
  • Dirk Steyaert

    4 jaar geleden
    Het is toch opvallend dat die drie "koningen" + Conner rond lopen en praat hebben alsof zij de winnaars van de verkiezingen zijn. Geen van hen moet de eerste viool spelen, niet afzonderlijk en niet samen.
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    Hoe meer volk rond de politieke tafel , hoe meer meningen. Vraag dapper de mening van het volk : organiseer zo vlug mogelijk nieuwe verkiezingen alvorens we een tweede golf op onze nek krijgen..