Onze opinie
Volledig scherm
PREMIUM
Onze opinie © AP/HLN

ONZE OPINIE. Wraakroepend is het, de amateuristische manier waarop België en Europa het toerisme opnieuw toelaten

“Marc Van Ranst heeft goed nieuws voor Belgen die het voelen kriebelen”, kopte deze krant op 23 mei. Aangevuld met een citaat van de viroloog, “Reizen is oké, als corona maar onder controle is op bestemming.” Ook in andere kranten verschenen vergelijkbare quotes: “Er is niks mis met op reis gaan, op voorwaarde dat het risico op besmetting daar niet groter is dan hier.” Na dit weekend - en de opflakkeringen van Corona in Spanje - was de teneur anders. “Toeristische reizen zijn nog niet aan de orde”, zei Van Ranst in het journaal.

42 reacties

  • Stefan Van den Steen

    4 jaar geleden
    Wie durft er reizen te verbieden met mogelijke verkiezingen die op komst zijn ? Terwijl dit een duidelijke en goede maatregel zou zijn. Politici denken niet in functie van goed beleid maar in functie van populariteit.
  • Dominique Vandervekens

    4 jaar geleden
    Ik heb echt geen idee meer wat ik van dit alles moet denken, maar dat had ik eigenlijk al van in het begin! Met wiens voeten zijn ze eigenlijk al die tijd al aan het spelen?? En wat is nu het ware gezicht van 'corona'? Gaan we dat echt ooit weten? Zal dat masker ooit afvallen?? Ik leef verder mijn rustige leventje. Heb geen probleem met afstand houden, wat meer thuis blijven, en weinig volk ontmoeten. Dat deed ik eigenlijk altijd al liefst!
  • william De Ruyck

    4 jaar geleden
    Discipline,respect, en beleid is ver te zoeken op alle niveaus - men draait nog erger als de wind - visie ?! Uitleggen en rond de pot draaien , een ding is zeker , hun plaats is het belangrijkste en wij Burger hebben juist het recht om te betalen ! Rechts of links ze zijn allen dezelfde bla bla bla !
  • Markos Botsaris

    4 jaar geleden
    @Peter VDVoorde, inderdaad, maar ook die losbokken en fuifbeesten moeten beseffen waar ze mee bezig zijn. Ik ga als het ware in quarantaine in mijn afgelegen huisje op een Grieks eiland. Met vrouw en moeder uitrusten zonder veel contact. Dit is veeeeeel veiliger. Alleen de reis is opletten.
  • Roland Leurs

    4 jaar geleden
    Besmettingshaard in Lleida!!! Bijna uitsluitend in rusthuizen. Besmettingshaard in Duitsland!!! Vleesfabriek tönnies waar 6000 mensen werken waarvan vele van oost Europa komen die zich niet aan de regels houden en met 8 man op een appartement leven. Duitsland is zoveel maken groter dan België, telt een pak minder besmettingen en een pak minder doden. Is zelfs één van de landen die de beste cijfers kan voorleggen. En dat voor een land van 83 milj inwoners!! Bepaalde virologen kunnen beter zwijgen