Emmanuel Macron
Volledig scherm
Emmanuel Macron © REUTERS

Macron creëert drie superministeries om coronaherstel te leiden

Midden in de coronacrisis heeft de Franse president Emmanuel Macron een deel van zijn regering vervangen. Nadat hij vorige week al premier Edouard Philippe de laan uitstuurde en in plaats daarvan Jean Castex benoemde, was het vandaag de beurt aan de rest van het kabinet. De hervorming kadert in de creatie van drie versterkte ministeries van Financiën, Sociale Zaken en Milieu die het voortouw moeten nemen in het economisch herstel in de nasleep van de coronaviruspandemie.

5 reacties

  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    niks is blijkbaar groot genoeg voor die man. Misschien komt er na een superministerie nog een mega-super ministerie. tijd dat hij eens met de voeten op de grond neerdaalt.
  • Freddie Lamers

    4 jaar geleden
    En Macron onze globalist bankenvriend ook maar meteen vervangen.
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Van Becelaere: vergelijk niet met Frankrijk. Momenteel is er in mijn Franse regio campagne tegen een nieuwe inplanting industrieel varkensbedrijf 1008 dieren. Een bedrijf runt alles en de eigenaars steken zich in de schulden. Het recept voor zelfmoord. Wij willen bio. DAN moeten die beesten de wei op.
  • Lisette Theunis

    4 jaar geleden
    Hopelijk worden de nieuwste supermannen van Macron ook niet van het paard gegooid..
  • Guy Van Becelaere

    4 jaar geleden
    De Groenen zullen de problemen wel oplossen , met bv gratis treintickets en alle bedrijven dicht toch simpel zeker gras groeit overal en als de koeien weg zijn is er plaats voor ons om te grazen