De politie onderzoekt de dodelijke schietpartij in Vorst.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie onderzoekt de dodelijke schietpartij in Vorst. © BELGA

Eerst vochten ze met blote vuisten, nu met kogels: opkomende drugsclan vecht om territorium met rivaliserende bende in Brussel

De liquidatie in Vorst van afgelopen weekend lijkt het hoogtepunt van een clanoorlog tussen twee rivaliserende drugsbendes. Ze vechten al maanden om de heerschappij over de cannabishandel op het Orbanplein. Eerst met blote vuisten of knuppels, nu met automatische wapens.

10 reacties

  • krista notelaars

    4 jaar geleden
    Alle wapens heeft men verplicht moeten afgeven maar de criminelen komen toch aan wapens dus wat heeft het voor nut, het is wel zo dat de criminaliteit hierdoor enorm gestegen is.
  • Frank Slaets

    4 jaar geleden
    Wat misdadig is dat de burgemeester geen paal en perk aan de situatie stelt maar vindt dat het dan maar gelegaliseerd moet worden .
  • luc verriest

    4 jaar geleden
    Mochten de politiek en justitie criminelen opsluiten en criminelen van vreemde origine consequent uitwijzen en/of hun straf in eigen land laten uitzitten, dan was het merendeel van dit tuig al niet meer op vrije voeten. Maar daar is uiteraard politieke moed voor nodig en niet de huidige politiek correcte pamperaanpak.
  • Dominique Vandervekens

    4 jaar geleden
    Hun territorium opeisen? Ze hebben hier niks op te eisen! Ze moeten hun territorium buiten Europa gaan opeisen, waar ze thuis horen!
  • eddy buttiens

    4 jaar geleden
    Dat die burgemeester van Vorst liever gevatter optreedt vanuit zijn beleid samen met zijn politie en justitie i. p. v. de populist uit te hangen en via een gedoogbeleid de criminaliteit in de hand werkt
  1. Als kind misbruikt, nu riskeert hij zelf jarenlange celstraf: “Ze vluchtte met zoontje uit Oekraïne maar belandde door hem in nog grotere hel”
    PREMIUM

    Als kind misbruikt, nu riskeert hij zelf jarenlange celstraf: “Ze vluchtte met zoontje uit Oekraïne maar belandde door hem in nog grotere hel”

    Kinderen waren zijn leven, na een moeilijke jeugd waarin hij zelf seksueel misbruikt werd. Hij zat zelfs in een organisatie die pedofielen ‘opjoeg’. En toch hoort Y.Q. (31) vandaag welke straf hij krijgt voor het seksueel misbruik van twee jongens van 4 en 7 jaar. Minstens twee, want de vrees is gegrond dat hij veel meer slachtoffers maakte. Waar liep het fout? En hoe is het mogelijk dat iemand die zelf seksueel misbruikt werd, later een kind hetzelfde gaat aandoen? We vroegen het aan Minne De Boeck, criminologe van de Universiteit Antwerpen. “Sommige mensen die zelf misbruikt zijn, omringen zich met minderjarigen, net omdat dat veiliger aanvoelt.”
    Halle
  2. Commandant Roger Hannon en zijn Etat-Major zijn klaar voor de Sint-Veroonmars: “Een nieuw uniform kost meer dan een maandloon”
    PREMIUM

    Commandant Roger Hannon en zijn E­tat-Ma­jor zijn klaar voor de Sint-Veroonmars: “Een nieuw uniform kost meer dan een maandloon”

    Lembeek maakt zich weer op voor drie dagen mezeek, pjeire en saldoete. Voor wie het Lembeeks dialect niet machtig is: muziek, paarden en soldaten. De Sint-Veroonmars dus, voor de inwoners van Lembeek hét hoogtepunt van het jaar. En al helemaal voor de Paassoldaten, die volgens de eeuwenoude traditie het reliekschrijn van Sint-Veroon moeten beschermen op de 18 kilometer lange tocht langs de dorpsgrenzen: “Op Paasmaandag komen we samen met 40 paarden voor de start van onze tocht.” Wij liepen in galop naar Roger Hannon, commandant van de Etat-Major, één van de soldatengroepen.
    Lembeek