Archiefbeeld: president  Félix Tshisekedi tijdens zijn bezoek aan de Antwerpse diamantsector in september vorig jaar.
Volledig scherm
Archiefbeeld: president Félix Tshisekedi tijdens zijn bezoek aan de Antwerpse diamantsector in september vorig jaar. © David Legreve

Congolese president sinds zondag op "privébezoek" in België

De Congolese president Félix Tshisekedi is zondag in Brussel aangekomen voor een "privébezoek" van een tiental dagen, net nu zijn coalitie zich in zwaar weer verkeert. Dat meldt de Congolese nieuwssite Congo Indépendant. Een zeer goede bron bevestigt het nieuws aan Belga. Vorige week, naar aanleiding van de 60e verjaardag van de Congolese onafhankelijkheid, sprak de Belgische koning Filip nog zijn diepste spijt  uit over de Belgische wandaden in Congo.

9 reacties

  • Gerry Cle

    4 jaar geleden
    Dat er in Congo amper ziekenhuisbedden zijn is geen probleem voor de Congolese leiders. Wat de kolonisatie betreft heeft Tshisekedi gelijk. Hoog tijd dat men de heroïsche leugens vervangt door de waarheid.
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Ik vind dat alle Congolezen in eigen land ook een privé-bezoek moeten kunnen brengen aan een deftig ziekenhuis om de nodige medische zorgen te kunnen ontvangen.
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Heeft de Congolese president ook een privé-coronaregeling, net zoals de 5 vliegtuigen Belgische Marokkanen die werden gerepatrieerd? Wat met de honderden 'gewone' Belgen die wereldwijd nog steeds door corona vastzitten en hierdoor vele extra kosten hebben?
  • ronan vanderstukken

    4 jaar geleden
    Hoe geraakt hij binnen in belgie in corona tijd , Reizen is toch verboden voor niet europese landen .
  • Annelies Van Craenenbroeck

    4 jaar geleden
    Die presidenten zouden nu beter ook aan staycation doen ipv plezierreisjes te maken!