© RDr

© hbvl

© RDr

© RDr

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Wensen voor 2017

De inwoners van de fusiegemeente Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek kijken positief vooruit naar de toekomst en verwachten een schitterend 2017.

aakcopers

2016 was voor KSK Meeuwen een bewogen jaar. Na een reorganisatie, net na het gouden jubileum, is de toekomst van de voetbalclub verzekerd met een nieuw, jong en dynamisch bestuur aangevuld met ervaring en veel vrijwilligers. Met de dorpsderby tegen Gruitrode, op 21 januari, in het verschiet is het fusieverhaal niet ver weg. Nevok liet haar interesse al blijken voor het verlaten voetbalplein van Nieuwe Kempen Opglabbeek. “Het valt zeker niet uit te sluiten dat sportclubs in de toekomst zullen fusioneren", zegt Krisje Vandael, voorsitster van KSK Meeuwen.

Leen Dreezen uit Gruitrode heeft een goed 2016 achter de rug en verwacht een mooie toekomst voor de fusiegemeente. “Voor Gruitrode, de derde fusie sinds 1970 en we wonen nog steeds in dezelfde gemeente.Als de mensen er goed uitkomen maakt het niet veel uit.” Met het project Det waas Roy en in het bijzonder de toekomstvisie voor de Kasteelssite ziet Leen eindelijk vooruitgang: “Het kasteel en de boerderij liggen al zo lang te verkommeren. Al hoop ik de ingebruikname van de gerestaureerde Commanderijsite nog mee te mogen maken”, wenst Leen. Drie Opglabbeekse vriendinnen, Rilana, Caro en Lise hebben een geslaagd 2016 achter de rug. “Afgestudeerd en een job. Beter kan niet”, vertelt Rilana “De nakende fusie is niet het item dat hen boeit. "Als Opglabbeek zijn eigenheid behoudt is er niets mis met een fusie. De toekomst ligt voor ons”, luidt het.

Oma Cecile Bouchet, samen met haar kleindochters Josefien en Charlotte, hoopt dat 2017 een beter jaar wordt dan 2016. “Een jaar met meer vrede, menselijke warmte en vooral gezondheid”, luidt het. De gemeentefusie is voor Cecile een kans: “Meer middelen om te investeren, betere infrastructuur, betere faciliteiten." Ook investeren in het patrimonium hort daarbij. "En een mooie toekomst voor het kasteel van Gruitrode”, besluit Cecile.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer