Protest tegen de pijplijn in 2016.
Volledig scherm
Protest tegen de pijplijn in 2016. © REUTERS

Tegenslag voor Trump: Amerikaanse rechtbank legt controversiële oliepijpleiding stil

Een Amerikaanse rechtbank heeft de tijdelijke sluiting bevolen van de Dakota Access Pipeline, een oliepijpleiding waartegen al jaren wordt gestreden door indianenstammen en milieugroepen. De oliepijpleiding moet tegen volgende maand sluiten. 

9 reacties

  • Guido Pintens

    4 jaar geleden
    Karel Tichmann, iedereen hier kent je ondertussen wel. Het wordt écht tijd dat je over alles wat tégen Trump ingaat eens onder een vergrootglas gaat leggen. Je bril is duidelijk niet sterk genoeg om te snappen wat HIJ allemaal uitkraamt. Tot in het absurde. Het heeft echt geen zin hem te blijven verdedigen, ondanks alle flaters die hij begaat. Wij hier in BE zijn echt wel verstandiger om te oordelen hoe hij in elkaar zit. Pro-propaganda helpt daar niks aan zonder fundamenten
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Een rechter beslist dat niet omwille van de mooie ogen van één of andere deerne van de Sioux. Maar op basis van wetten en verdragen met die bevolkingsgroep.
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Karel Tichmann : neem met de timemachine plaats op een trein eind 19de eeuw en schiet met een geweer alle bizons af. Dat profiel past perfect bij u.
  • Karel Dierckx

    4 jaar geleden
    De pijplijn loopt onder andere onder het Oahe meer, Karel Tichmann, en de VS hebben een verdrag ondertekend met de Sioux over de waterrechten van dat meer. Er kan niet gegarandeerd worden dat er niet eventueel ruwe olie via een lek in dat meer terecht kan komen, wat in strijd zou zijn met dat verdrag. Het is dus zeker niet zo dat de overheid daar maar mag doen wat ze wil.
  • frans vullings

    4 jaar geleden
    Karel Tichmann iedereen weet dat amerika van de indianen is en de rest woont op gestolen land