Het schuurtje waarin de vrouw moest leven.
Volledig scherm
Het schuurtje waarin de vrouw moest leven. © RV

Vrouw (61) gered nadat ze 22 jaar als slavin moest werken voor rijke familie in Brazilië: gezin liet haar achter zonder te zeggen dat ze verhuisden

Brazilië verkeert in shock na de redding van een 61-jarige vrouw, die 22 jaar lang als slavin werd gebruikt door een rijke familie in de stad Sao Paulo. Ze werd vorige maand bevrijd, nadat haar ‘werkgevers’ haar in hun luxueuze villa hadden achtergelaten zonder haar te zeggen dat ze zelf verhuisden. De familie wordt nu aangeklaagd voor een schadevergoeding van 1 miljoen Braziliaanse real (165.000 euro).

9 reacties

  • Bob Fréson

    4 jaar geleden
    Veel te weinig schade vergoeding voor zo een mishandeling. Daar mocht nog gerust een nul bijkomen. Zeker omdat het bij een rijke familie was, waar ze werd mishandeld. Die lachen met zo een bedragje schade vergoeding. Het eerlijkste was: de boel in beslag nemen en verkopen, en de opbrengst ervan aan die mishandelde mevrouw geven.
  • Chris Vlaeminck

    4 jaar geleden
    Waarom moet de "Staat" daar 50.000 euro voor krijgen ??? Omdat ze zoveel jaren hun ogen hebben gesloten ? En het slachtoffer krijgt dan maar 165.000 euro, dat is maar 7.500 euro per jaar. Prachtig !
  • Etienne Callebout

    4 jaar geleden
    Hallo ,komt er nu niemand op straat om te betogen tegen de oneerlijkheid om als slaaf te dienen .waar is het respect ,zeker niet gestuurd door ngo s of een belangengroep .
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    In Brazilië zijn er afgelegen 'slavenplantages' waar de mensen wegens de gewapende 'militie' niet eens weg kunnen. Die mensen werden geronseld als seizoenarbeider enz, maar eenmaal ter plekke ... Slavernij bestaat nog steeds in vele vormen.
  • Nico Lietaert

    4 jaar geleden
    Hoe kun je daar 22 jaar blijven? Dat begrijp ik niet...