De hoeveelheid geld in kas zou wel eens een rol kunnen spelen bij nieuwe verkiezingen.
Volledig scherm
De hoeveelheid geld in kas zou wel eens een rol kunnen spelen bij nieuwe verkiezingen. © Photo News

N-VA bijna even rijk als alle andere Vlaamse partijen samen

PolitiekDe N-VA heeft sinds 2014, toen ze de grootste partij van het land werd, haar financiële positie fors verstevigd. Dat schrijft De Tijd op basis van financiële verslagen die de partijen moeten indienen bij de Kamer. Met een eigen vermogen van bijna 30 miljoen euro had de N-VA eind 2019 een bijna even grote spaarpot als alle andere Vlaamse partijen samen. 

55 reacties

  • louis reinquin

    4 jaar geleden
    Tiens, dan zullen ze hun geld goed beheren zeker.
  • Marcel Willems

    4 jaar geleden
    Ja met ons geld .VB gaf 100000euro uit op de sociale media op de maand mei.Dat noem ik geld verbrassen NVA hun reclame folders op duur en veel kleuren papier die rechtstreeks bij de afval gaan
  • Gerry Cle

    4 jaar geleden
    Dat partijen geld krijgen voor het aantal kiezers ipv te moeten leven van giften van grote ondernemingen is een goede zaak. Daar mogen we niet op terug komen. Maar kan men geen minimum en maximumbedrag afspreken?
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Toen NVA bij de eerste verkiezingen beloofde dat “we” er allemaal op vooruit zouden gaan met hen wist ik niet dat zij met “we” alleen zichzelf bedoelden. Zal mij geen twee keer overkomen!
  • Alphonse MENTEN

    4 jaar geleden
    Alphonse MENTEN Bedankt voor de toelichting over de gunstige financiële toestand van de N-VA partij. De partij Het Vlaams Belang zal dus ook veel geld hebben wegens hun groot aantal stemmers. De N-VA als Dokter en Vlaams Belang als kankerchirurg zouden toch moeten kunnen samenwerken. Als dat niet kan, ga ik zeker niet meer stemmen. Als eenzame bejaarde van 75 jaar weduwnaar moet ik hier tegen wil en dank als mijn gegevens overmaken aan mijn Zigeunerbuur, Weeskind geweest- hij kan dan hulp bieden
  1. Engie plant investering van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentrales met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    Engie plant investe­ring van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentra­les met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    De energiegroep Engie is van plan tot vier miljard euro te investeren in ons land tegen 2030. Dat heeft de nieuwe CEO van Engie België, Vincent Verbeke, vandaag bekendgemaakt. Zo pakt de Belgische marktleider uit met een nieuwe strategie, genaamd Energize2030, voor de komende jaren. Engie wil meer elektriciteit opwekken via hernieuwbare energie, investeren in flexibele capaciteit en een voorloper zijn in de verandering naar groene waterstofenergie. Maar er is momenteel niet veel enthousiasme over een eventuele levensduurverlenging van kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 met twintig jaar in plaats van tien jaar.
  2. 1 op 4 vooraf ingevulde belastingaangiftes blijkt fouten te bevatten: zo vermijd je dat je tot duizenden euro’s te veel betaalt of misloopt
    PREMIUM
    35

    1 op 4 vooraf ingevulde belasting­aan­gif­tes blijkt fouten te bevatten: zo vermijd je dat je tot duizenden euro’s te veel betaalt of misloopt

    Opletten met de vooraf ingevulde belastingaangiftes. Vorig jaar bevatte maar liefst 1 op de 4 fouten. Dat blijkt uit onderzoek van Ive Rosseel, fiscaal adviseur van de ACV-studiedienst, en zijn collega Erik Van Laecke, van de belastingservice van ACV. Heb je je kadastraal inkomen goed nagekeken en alle leningen opgenomen in je aangifte? Met deze eenvoudige tips kun je vermijden dat je veel geld misloopt.