Een flashmob van de cultuursector op de Korenmarkt in Gent enkele weken geleden.
Volledig scherm
Een flashmob van de cultuursector op de Korenmarkt in Gent enkele weken geleden. © Wannes Nimmegeers

Vlaamse regering lanceert cultuurcoronapremie tot 1.500 euro

Wie in de culturele sector werkt en tussen de mazen van het net aan bestaande steunmaatregelen valt, kan binnenkort - onder bepaalde voorwaarden - een Vlaamse cultuurcoronapremie tot 1.500 euro aanvragen. Dat is één van de maatregelen die de Vlaamse regering heeft goedgekeurd. 

12 reacties

  • Jackie Horrie

    4 jaar geleden
    Is België zo een rijk land???geen geld voor beter pensioen geen geld voor verpleegkundigen enz een van de duurste landen kwa belastingen doe zo voort en wie zal dat betalen ???
  • Gerry Cle

    4 jaar geleden
    Een eenmalige premie van 1500 euro is natuurlijk geen vetpot maar wel beter dan niets. De regering heeft gelukkig begrepen dat ze moeten investeren ipv besparen om onze economie niet helemaal te laten instorten.
  • Wim Salomon

    4 jaar geleden
    Ten koste van de gepensioneerden. De index wordt niet aangepast, en het pensioen gaat niet omhoog,
  • Dirk Tuymans

    4 jaar geleden
    Nva en Vld zijn ons land in de dieperik aan het storten. Sinterklaas spelen met belastingsgeld. Precies dat die echt geen stem meer willen bij de volgende verkiezingen. Ben is benieuwd dat de mensen die massaal gaan ontslagen worden ook duizenden euro’s premies gaat krijgen van de regeringen. Waarschijnlijk niet.
  • Jean-Paul Van der Borght

    4 jaar geleden
    nog nooit onze ministers zo blij gezien want ze kunnen met geld strooien, iemand zal het ooit moeten terug betalen maar dat zal hun worst wezen. 1 Groep is al genoemd de gepensioneerden