UZ Leuven
Volledig scherm
© UZ Leuven

OVERZICHT. Gemiddeld nog 82 besmettingen met coronavirus per dag, trends blijven dalen

Er worden gemiddeld 81,7 of afgerond 82 besmettingen per dag met het coronavirus geregistreerd. Dat is een daling van 5 procent in vergelijking met de voorgaande periode van zeven dagen. De daling lijkt zich dus verder te zetten. Het laatst bekende dagcijfer ligt op 84 geregistreerde besmettingen (op vrijdag 3 juli). In totaal werden in ons land nu al 62.058 positieve besmettingsgevallen gemeld, dat zijn er 42 meer dan een dag eerder. Dat blijkt uit de nieuwe update in het dashboard van Sciensano.

6 reacties

  • Anita Banasiak

    4 jaar geleden
    Het is dezelfde zoals vorige week en 2 weken geleden! Niets verandert!
  • Robert DE REU

    4 jaar geleden
    Het is wel in die gebieden, waar het mondmasker verplicht is dat er terug serieuze opvlakkeringen zijn van het virus.
  • Frank Pierco

    4 jaar geleden
    Heel veel van deze besmettingen zouden voorkomen worden indien we eindelijk met zijn allen een mondkapje zouden dragen in overdekte ruimtes, en op drukke plaatsen in de buitenlucht. Indien onze overheid hier sinds het begin anders over had gecommuniceerd, hadden we misschien wel een tweede lockdown kunnen vermijden. Maar zoals het nu loopt is een tweede golf heel waarschijnlijk. En zal de economie opnieuw zware klappen krijgen.
  • Frans Peeters

    4 jaar geleden
    zeer slecht en opvallend dan maar met het vingertje wijzen naar Catalonie reizen, ben er net geweest je koop zelfs geen ijsje zonder mondmasker
  • Willy van craen

    4 jaar geleden
    Dit aantal is per week +/_600 personen. Ik vind dit zeer hoog omdat velen corona gewoon negeren. Gisteren bv in postkantoor met kleine ruimte geweest waar geen masker verplicht is maar wel in bushokjes.