Direct naar artikelinhoud
Coronavirus

Gemiddeld nog 82 besmettingen met coronavirus per dag in ons land, trends blijven dalen

Benoit Ramacker, virologen Steven Van Gucht en Yves Stevens van het Nationaal Crisiscentrum.Beeld DM

Er worden 82 besmettingen per dag met het coronavirus geregistreerd. Dat is een daling van 5 procent in vergelijking met de voorgaande periode van zeven dagen. De daling lijkt zich dus verder te zetten. In totaal werden in ons land nu al 62.058 positieve besmettingsgevallen gemeld, dat zijn er 42 meer dan een dag eerder. Dat blijkt uit de nieuwe update van Sciensano.

en

Wat het aantal besmettingen betreft, staat het totaal nu op 62.058. De voorbije week waren er dagelijks gemiddeld 81,7 of afgerond 82 nieuwe besmettingen. Dat is een daling van 5 procent tegenover de week voordien (gemiddeld 86,3 nieuwe besmettingen per dag). Het aantal besmettingen blijft dus dalen. Het laatst bekende dagcijfer ligt op 84 besmettingen die werden geregistreerd op 3 juli, dat is afgelopen vrijdag. Een dag eerder waren het er 86, de dag daarvoor 118. De cijfers vanaf vrijdag 3 juli zijn nog niet volledig en zullen dus nog stijgen. 

Per 100.000 inwoners waren er de voorbije twee weken 10,2 nieuwe gevallen van het coronavirus.

10,7 ziekenhuisopnames gemiddeld

Er worden dagelijks nog gemiddeld 10,7 of afgerond 11 mensen opgenomen in het ziekenhuis, een verdere daling ten opzichte van het 7-daags gemiddelde van 14,1 een week geleden. Globaal genomen blijft het gemiddelde (rode lijn op de grafiek) geleidelijk aan verder dalen. Zaterdag werden er 16 mensen opgenomen (tegenover 5 een dag eerder), zondag waren dat er 6 en gisteren (maandag) waren het er 9.

In de ziekenhuizen lagen maandag nog 169 mensen, tegenover 170 een dag voordien en 244 een week geleden. Op de afdelingen intensieve zorg lagen maandag nog 27 patiënten, dat zijn er 3 minder dan zondag.

4,6 overlijdens gemiddeld

Elke dag overlijden gemiddeld nog 4,6 of afgerond 5 mensen aan de gevolgen van het coronavirus. In de voorgaande periode van zeven dagen waren het er gemiddeld 5,4 per dag. Het cijfer blijft nu al drie dagen hangen op 4,6. Op weekbasis gaat het om 32 overlijdens.

Het laatst bekende dagcijfer ligt op 2 doden die werden geregistreerd op 3 juli, afgelopen vrijdag. De cijfers van de dagen daarna zijn nog niet volledig en kunnen nog stijgen. Het totale overlijdens ligt ondertussen op 9.774.