Karine Moykens.
Volledig scherm
Karine Moykens. © BELGA

Tracingapp komt er in september: hij zal voor hele land hetzelfde zijn en wordt gemaakt naar Duits model

Vanaf september moet er in ons land een tracingapp beschikbaar zijn om de verspreiding van het nieuwe coronavirus verder in te dijken. Dat heeft de voorzitter van het Interfederaal Comité Testing & Tracing Karine Moykens gezegd in De ochtend op Radio 1. Alle regio's en deelstaten zullen de app samen ontwikkelen, waardoor het hele land met hetzelfde systeem zal werken. Dat zal gebaseerd zijn op het platform dat in Duitsland wordt gebruikt.

42 reacties

  • Mo Pe

    4 jaar geleden
    In Duitsland iets gaan drinken of eten ? Je moet je eerst registreren of je contact gegevens nalaten. Duurt 2 minuten. Zo geniaal is men in BE nog niet.
  • Marc Colemont

    4 jaar geleden
    Zoiets moet Europees geregeld worden. Iedereen die binnen Europa werkt of op vakantie gaat moet ook verwittigd kunnen worden. Het virus stopt blijkbaar weer aan de landsgrenzen.
  • Ivan Smissen

    4 jaar geleden
    Ze is verkozen tot overheidsmanager van het jaar 2019 maar ze krijgt nog geen simpele tracing georganiseerd. Het toont helaas aan wat de waarde van dat soort prijzen is...
  • Lucas Botterman

    4 jaar geleden
    Ze doen maar. Ik voel me niet betrokken want ik heb geen slimme telefoon dus moet ik me niet het hoofd breken om te beslissen of ik al dan niet dat ding moet of wil installeren. Meer nog, ik heb nu nog een argument meer om geen smartphone te kopen.
  • Sonja Mouton

    4 jaar geleden
    OK voor mij, Ik heb er geen probleem mee. Omdat je dan echt mee werkt om het virus niet te verspreiden.