EPA
Volledig scherm
© EPA

400 miljoen euro in tien jaar, of 109.563 euro per dag:
NFL-ster Mahomes schrijft geschiedenis met nieuw monstercontract

SportAmerican footballspeler Patrick Mahomes wordt de bestbetaalde speler in de National Football League (NFL). De 24-jarige quarterback kwam een contractverlenging tot en met 2031 overeen met zijn club Kansas City Chiefs ter waarde van 450 miljoen dollar (400 miljoen euro), meldde sportzender ESPN.

8 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Geen enkele argumentatie kan dit verrechtvaardigen. Er zijn wetenschappers die van veel meer nut zijn voor de hele samenleving en het met een heel becheiden loon moeten stellen. Waarom zou wat hij kan meer waard zijn dan wat iemand in een echt nuttig beroep kan. Gewoon decadente uitwassen van een ontspoorde ultrakapitalistische neoliberale samenleving. En het bijna geindoctrineerde publiek houdt dat in stand.
  • jozef van riel

    4 jaar geleden
    Inderdaad Jos & Isaiah. Maar 400 milj. dollar op 10 jaar is er een beetje over, toch?
  • Jos driesen

    4 jaar geleden
    Juist geformuleerd isaiah. Alleen sommige mensen begrijpen dat niet, en dat zijn dan meestal de mensen die ook niks speciaal kunnen. Das toch logisch. Je kan toch niet aan de band werken en 400miljoen verdienen op 10 jaar... maar wat dieje gast kan, das uitzonderlijk. Dus ja... das het grote verschil denk ik beste Ilse. Afgunst word je zelf heel ongelukkig van.
  • Frank Coussement

    4 jaar geleden
    En hoeveel geld hebben ze over voor armoedebestrijding in de wereld? Niks volgens meneer Kareem want daar is geen vraag en aanbod.
  • Isaiah Kareem

    4 jaar geleden
    Helemaal verdiend! Ja iedereen werkt en nee niet iedereen doet z’n best. Dit is gewoon simpel vraag en aanbod. Niet iedereen kan wat hij kan, wij als publiek willen ervoor betalen. Dat de clubeigenaren 260 miljoen krijgen los van het succes van de club praat niemand over. Zolang wij willen consumeren voor die prijs, verdienen ze dat geld. De NFL draait 14 mld omzet omdat wij (lees: vooral Amerikanen en sommige Nederlanders hier haha) ervoor willen betalen