De Nederlandse Consumentenbond en Data Privacy Stichting nemen Facebook op de korrel.
Volledig scherm
De Nederlandse Consumentenbond en Data Privacy Stichting nemen Facebook op de korrel. © Shutterstock

Nederlandse Consumentenbond begint massaclaim tegen Facebook vanwege delen privédata

Facebook moet zijn miljoenen Nederlandse gebruikers financieel compenseren voor het jarenlang schenden van hun privacy. Dat eisen de Consumentenbond en de Data Privacy Stichting (DPS), die een claimzaak beginnen tegen Facebook en mensen oproepen zich daarbij aan te sluiten. Eerder had Test Aankoop in ons land ook al een proces ingesteld, maar dat is uitgesteld.

3 reacties

  • Jeroen Custers

    4 jaar geleden
    Iedere gebruiker van Facebook zal ondertussen toch wel weten dat zij het product zijn dat Facebook verkoopt. Het gebruik van het sociale medium is enkel een goedmakertje om al uw gegevens te kunnen verkopen. Ik blijf ver weg van alles wat met Facebook te maken heeft (dus ook Instagram of WhatsApp enz...).
  • Peter Janssens

    4 jaar geleden
    Doe dan ook ineens maar een rechtzaak tegen Google, Amazon,... Feitelijk tegen elke website waar je moet inloggen en waar ze reclame geven. HLN dus ook.
  • Patrick Marinus

    4 jaar geleden
    Ik prijs mezelf gelukkig dat ik met Facebook niks te maken heb. Ja, alle cookies waar FB in voorkomt worden automatisch geblokkeerd, dus van mij weten ze niks en dat hou ik graag zo. Mijn sociale contacten zijn face to face en dat is veel plezanter.