Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty

Belgische economie zal dit jaar met 8,8 procent krimpen

Het Belgische bbp zal wegens de beperkende maatregelen in het kader van de coronacrisis dit jaar met 8,8 procent krimpen. Volgend jaar zou de economie weer opveren en een groei van 6,5 procent laten optekenen. Dat voorspelt de Europese Commissie, die vandaag haar nieuwe economische vooruitzichten heeft voorgesteld. Ze waarschuwt dat het herstel in de eurozone en de hele Europese Unie asymmetrisch dreigt te verlopen.

34 reacties

  • Lucien Vekens

    4 jaar geleden
    Hoe verhoudt die Belgische economische krimp zich op regionaal niveau?
  • Gaston Miar

    4 jaar geleden
    Hou grote opkuis in de politiek. Senaat afschaffen, inkomsten politici halveren!
  • Leo Mariën

    4 jaar geleden
    En weer wordt alles door sommigen op een hoop gegooid. Altijd maar, de rijken moeten de crisis betalen maar wanneer ben je rijk? De meeste bedrijven betalen hier in België belastingen, veel belastingen. Het zijn echter de grote spelers die zo goed als niets betalen. Daar kan men blijkbaar niets aan doen, ook de linkerzijde niet! Deze vertrekken met de noorderzon en laten tienduizenden arbeidsplaatsen achter. Plaats genoeg op de wereld om een nieuw belastingsparadijs te zoeken. Zo simpel is het.
  • pipo de clown

    4 jaar geleden
    Er is nu al een verdubbeling van het aantal Belgen die over de grens hun huishoudelijke boodschappen doen heb ik met eigen ogen kunnen aanschouwen dus die krimp zal heel wat hoger uitvallen als hun berekeningen.
  • Maria de swert

    4 jaar geleden
    8,8 procent als het daar bij blijft , want er gaan de komende maanden nog vele lijken uit de kast vallen , om maar nog niet te spreken over de talloze faillissementen en de werklozen die erbij komen ,een enorm overheidstekort , geen regering dus geen deftig herstelplan …….miserie troef !