Penselen
Volledig scherm
Penselen © Geert De Rycke

Vlaamse schilders luiden alarmbel over dalend aantal leerlingen in schildersopleidingen

De Confederatie Bouw - Vlaamse Schilders en Bouwunie Schilders en Decorateurs luiden de alarmbel over het teruglopende aantal leerlingen in schildersopleidingen in het secundair onderwijs. "Als deze tendens zich voortzet, dreigen steeds meer secundaire scholen de schildersopleidingen uit hun lessenpakket te schrappen", stellen de sectororganisaties dinsdag in een persbericht.

3 reacties

  • Joe Pauwels

    4 jaar geleden
    Schildersberoep is minder aantrekkelijk geworden. Bijna iedere week is er in één of andere DHZ wel een promotie van verven. Dat deze van mindere kwaliteit is en niet professioneel aangebracht wordt kan allemaal geen kwaad, het was toch goedkoop! Tijdens de 'lockdown' is er een record omzet gedraaid van verven door de DHZ zaken. Veel mensen waren genoodzaakt thuis te blijven en hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om hun huis op te frissen. Professionele schilders hebben het moeilijk.
  • nico vets

    4 jaar geleden
    Moet je daar de alarmbel voor luiden,als de mensen niet willen schilderen wat ga je er dan aan doen,het verplichten zoals de meeste dingen die tegenwoordig verplicht worden?
  • Kim Vanderheyden

    4 jaar geleden
    Onze dochter is volgens de leerkrachten zeer goed in haar schilderopleiding ze moet nu nog 2 jaar. Door de corona had ze tot haar grote spijt geen stage en nu vind ze nergens werk als jobstudent schilder. Tientallen keren heeft ze al te horen gekregen dat er geen werk is voor haar. Ze heeft nu iets gevonden in een slagerij en ze overweegt zelfs nu om hierdoor dan maar geen schilder te worden omdat ze denkt toch geen werk te vinden als vrouw terwijl ze al jaren hoge punten scoort op haar vakken.