Vliegtuigen luchvaartmaatschappij Lufthansa
Volledig scherm
Vliegtuigen luchvaartmaatschappij Lufthansa © REUTERS

Lufthansa snijdt in administratieve en leidinggevende functies

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa zal 1.000 kantoorbanen in de groep schrappen. Daarnaast beperkt de maatschappij het aantal leidinggevende functies met 20 procent. Dat maakt deel uit van een tweede reeks maatregelen van het herstructureringsprogramma, aldus de luchtvaartmaatschappij, die is getroffen door de coronacrisis.

1 reactie

  • Jaak Casteleyn

    4 jaar geleden
    Dat ze maar goed opvolgen wat er aan de aandeelhouders uitbetaald wordt als dividend, dat is het enige wat telt in zulke bedrijven, de op geld beluste aandeelhouders veilig stellen.
  1. TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Kiev ontruimt twee ziekenhuizen uit vrees voor Russische aanvallen

    TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Kiev ontruimt twee ziekenhui­zen uit vrees voor Russische aanvallen

    Lees hier al het nieuws terug van vrijdag 26 april over de oorlog in Oekraïne. Griekenland zegt dat het geen Patriot-systemen of luchtdoelraketten van het type S-300 aan Oekraïne zal leveren. De Oekraïense minister van Landbouw Mykola Solsky, die beschuldigd wordt van het zich toe-eigenen van staatsgrond voor hij deel uitmaakte van de regering, heeft zijn ontslag ingediend. Rusland heeft “enkele tientallen” tactische kernwapens gestationeerd in het Oost-Europese Wit-Rusland. En Oekraïne gebruikte voor het eerst langeafstandsraketten met bereik van 300 kilometer, heimelijk gestuurd door de VS.
  2. KIJK. 88-jarige Oekraïner Ivan wandelt 's nachts tientallen kilometers om aan Russische militairen te ontsnappen

    KIJK. 88-jarige Oekraïner Ivan wandelt 's nachts tientallen kilometers om aan Russische militairen te ontsnappen

    De 88-jarige Ivan Vivsianyk, inwoner van het dorp Ocheretyne in de regio Donetsk, wist op een opvallende manier te ontsnappen aan de Russische bezetting. Dat vertelt hij nu aan de Oekraïense nieuwszender 1+1. Russische militairen namen zijn paspoort af, waardoor hij besloot ‘s nachts te voet op de vlucht te slaan. De tachtiger liep maar liefst zes uur lang, onder vuur, in het donker, totdat hij onderweg een chauffeur tegenkwam die aanbood hem een lift te geven. Nu verblijft de grootvader in Dnipro, waar hij wacht op een nieuw Oekraïens paspoort.