De Iraanse generaal Qassem Soleimani werd gedood tijdens een Amerikaanse droneaanval in januari in Irak.
Volledig scherm
De Iraanse generaal Qassem Soleimani werd gedood tijdens een Amerikaanse droneaanval in januari in Irak. © EPA

VN-expert: “Iraanse generaal Soleimani onwettig gedood tijdens Amerikaanse droneaanval”

De Iraanse generaal Qassem Soleimani is onwettig gedood tijdens een Amerikaanse droneaanval in januari in Irak. Washington kan niet aantonen dat hij een onmiddellijk gevaar vormde. Dat stelt de speciale VN-rapporteur voor buitengerechtelijke executies Agnès Callamard.

4 reacties

  • Sharon Debeul

    4 jaar geleden
    @Depoortere Iran is een Perzisch land. Iran heeft dus niets te maken met wat er in de Arabische wereld gebeurt. En het westen heeft geen immuniteit of zou geen immuniteit mogen hebben tegen hun eigen wandaden.
  • Jan Depoortere

    4 jaar geleden
    In de Arabische wereld gebruikt men slaven uit het oosten. Men lokt ze daar met een 9-5 job voor 300 dollar per maand, worden uitgeperst om er te geraken. Eens daar worden hun identiteitskaart afgenomen, moeten ze 12 uur werken in de zon en mogen ze blij zijn als ze er iets voor krijgen. Idem met slavernij in Afrika door hun Aziatische meester. Dat mensenrechten-organisaties/experts/raden daar eens voor opkomen ipv. altijd het Westen aan te vallen.
  • Filip Vanlaeken

    4 jaar geleden
    De VN bewijzen nog maar eens dat ze helemaal het noorden kwijt zijn. In feite zijn er weinig VN vehilels die nog zinvol werk leveren. Een massamoordenaar uitschakelen is geen moord, dat is gerechtigheid. Met hun ondoordachte politiek steken ze bij de VN de schurkenstaten een hart onder de riem. Goed bezig. Trump heeft gelijk : wat niet werkt trekt hij zich uit terug, zouden wij ook beter doen.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Bert Janses: Staan roepen in de woestijn kan iedereen, maar die bandietenbende USA effectief aanpakken...olala dat is een ander pak mouwen!