© Photo News
Volledig scherm
© Photo News © photo_news

Nederland en Singapore best voorbereid op zelfrijdende auto, België op 21ste plek

Nederland is na Singapore het best voorbereid op de komst van de zelfrijdende auto. Zo heeft Nederland een goed onderhouden wegennet en veel laadstations voor elektrische auto's. Ook op het gebied van overheidsbeleid en wetgeving scoort Nederland hoog. Dat meldt adviesbureau KPMG op basis van een analyse van dertig landen waarin gekeken is naar de belangrijkste voorwaarden voor de introductie van autonoom vervoer. België eindigde op de 21ste plek.

4 reacties

  • johan thyssen

    4 jaar geleden
    waarom automatisch rijden? allerlei hulpmiddelen en veiligheidssensors die helpen vind ik super, maar autorijden is plezierig. regering wil dit zeker nooit, want computer zal alles altijd netjes volgens de regels doen en dwz. geen boetes en inkomen meer voor de staat.
  • Robert DE REU

    4 jaar geleden
    Waarom wil men nu perse zelfrijdende wagens, waar is het plezier gebleven om zelf met een wagen te rijden, sprong zelf in de jaren 60 een gat in de lucht dat ik mocht autorijden, en rij nu nog altijd graag, maar die tijd van zelfrijdende wagens zal ik gelukkig wel niet meer meemaken.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Werkt en zal nooit werken zolang niet "ALLE" wagens op zelfstandig rijden kunnen ,nee eerder een bron van ongevallen wat al meer dan eens is gebeurd.
  • Filip Vanlaeken

    4 jaar geleden
    Belgie : klein landje dat ideaal zou zijn om dit soort vooruitgang te lanceren... hinkt weer dramatisch achterop. Beetje visie in ons beleid is te veel gevraagd van professionele postjespakkers verknocht aan hun behoudsgezinde zuilen.