Bilal Al Marchohi, gefotografeerd na zijn gevangenneming in Syrië.
Volledig scherm
Bilal Al Marchohi, gefotografeerd na zijn gevangenneming in Syrië. © RV

VN-rapporteur vraagt België om ter dood veroordeelde jihadist uit Irak te repatriëren

VN-rapporteur Agnès Callamard heeft ons land opgeroepen om de inspanningen te verdubbelen om de repatriëring van de Belg Bilal Al Marchohi, een in Irak ter dood veroordeelde jihadist, zo snel mogelijk in orde te brengen, opdat hij in België een eerlijk proces kan krijgen.

44 reacties

  • MIRANDA VAN SANDEN

    4 jaar geleden
    Tuurlijk laat maar komen hier krijgt hij 3 kussen en mag gaan goed gezien niet voor een terdoodveroordeelde man man Word hoogtijd dat ze hun bezig houden met belangrijkere dingen En hoop dat belgie het niet in hunne kop halen om zoon gespuis binnen te halen
  • Jean Donny

    4 jaar geleden
    Dit is totaal van de pot gerukt, wie durft zoiets voor te stellen? Dit is onze zaak niet meer die man is veroordeeld waar hij zijn misdaden heeft gepleegd en dat is rechtsgeldig Belg of niet!
  • Tom de clerck

    4 jaar geleden
    Moeten wij voor zo'n types 146 euro per dag betalen als gedetineerde, plus de gerechtskosten? Graag nationaliteit afnemen, heeft hier niets te zoeken.
  • Nathalie Casaert

    4 jaar geleden
    Misschien moet Agnès Callamard eens grondig de filmpjes van IS bekijken die destijds de wereld werden ingestuurd om te tonen hoe lief de IS wel was. Begon met "simpele" onthoofdingen, dan mensen in kooien in het water te dompelen of in kooien letterlijk levend in brand te steken. Maar nee hoor, deze man verdiend een "eerlijk" proces en kan/mag zijn straf van enkele jaren hier wel uitzitten in alle luxe !! Waar zijn we in godsnaam mee bezig ??
  • Jos Temmerman

    4 jaar geleden
    Ongelooflijk ,en ze zullen het doen ook...