Tiener Vili Fualaau en dertiger Mary Kay Letourneau in de jaren negentig.
Volledig scherm
Tiener Vili Fualaau en dertiger Mary Kay Letourneau in de jaren negentig. © DR

Amerikaanse lerares overleden die opzienbarende affaire had met 22 jaar jongere leerling

Een Amerikaanse oud-lerares die in de jaren 90 opzien baarde door zwanger te raken van een jonge leerling en later met hem trouwde, is vandaag op 58-jarige leeftijd gestorven. Volgens Amerikaanse media overleed ze aan de gevolgen van kanker.

6 reacties

  • Wilfried Mattheus

    4 jaar geleden
    PS: de wetgever kan wel geen verschil maken tussen sex met een jonge jongen - jong meisje: discriminatie op basis van geslacht...
  • Ellen Fekkes

    4 jaar geleden
    Een kind is een kind en daar moet je met je handen vanaf blijven. Als het een 22 jaar oudere man was geweest met een 12 jarig meisje dan zouden de reacties heel anders zijn. Het maakt echter geen verschil. Praat pedoseksuelen nu niet naar de mond.
  • Nick Lersberghe

    4 jaar geleden
    @Charlotte De greef Dat is niet per se waar. Lust helpt maar uiteindelijk is het een lichamelijke reactie.
  • Patrick Buysse

    4 jaar geleden
    Charlotte; excuseer, dit is duidelijk "vrouwenpraat". Er is een duidelijk verschil tussen fysieke "mannenverschijnselen" en de zin in seks. Een puber heeft zijn "instrument" helaas niet altijd onder controle. een vrouw/meisje kan wegdegelijk seks hebben met een jongen, terwijl hij dat niet wilt.
  • Charlotte De greef

    4 jaar geleden
    Mooie vrouw! Moet kunnen als beide partijen het oke vinden. Een jong meisje kan gedwongen worden tot seks, een jonge jongen kan bezwaarlijk een vrouw zwanger maken tegen zijn zin: hij kan geen seks tot een goed einde brengen zonder lust.
  1. Vili was 15 toen hij zijn lerares (37) al twee keer zwanger gemaakt had: "Hun liefde was oprecht"

    Vili was 15 toen hij zijn lerares (37) al twee keer zwanger gemaakt had: "Hun liefde was oprecht"

    Mary Kay Fualaau zorgde in 1996 voor een schandaal van jewelste: als 34-jarige lerares was ze een relatie gestart met haar twaalfjarige leerling en niet veel later werd ze zelfs zwanger van hem. Lesje geleerd? Blijkbaar niet. Ondanks een (milde) veroordeling en een contactverbod volgde het jaar nadien nog een tweede dochter. Haar vriendje Vili was op dat moment nog altijd maar 15 jaar. De rechter vond het nu welletjes en veroordeelde Mary Kay tot een celstraf van ruim zeven jaar. Liefde kruipt echter waar het niet gaan kan: een jaar na haar vrijlating stapten beide tortelduifjes in het huwelijksbootje. Nu -ruim twintig jaar na die eerste kus- komt er plots een einde aan het opmerkelijke sprookje. Of zo lijkt het althans...
  2. Klopt jouw energiefactuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?
    Mijnenergie

    Klopt jouw energiefac­tuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?

    Af en toe berichten media over absurd hoge energiefacturen die bijvoorbeeld het gevolg zijn van een nulletje te veel of een vergeten komma. Dergelijke frappante fouten spot je als klant meteen. Maar soms duiken er ook afwijkingen op, die – hoewel ze minder in het oog springen - je toch een aardige duit kosten. Hoe stel je deze vast en op welke manier kan je ze aanvechten? Mijnenergie.be helpt je stap voor stap.