Direct naar artikelinhoud
Radionieuws

Wim Oosterlinck ruilt Qmusic na 14 jaar in voor Willy

Wim Oosterlinck, binnenkort 'een fiere Willy'.Beeld Bas Bogaerts

Wim Oosterlinck ruilt na 14 jaar Qmusic in voor digitale radiozender Willy. Daar neemt hij vanaf het najaar elke weekdag de ochtendshow voor zijn rekening. Dat maakt Qmusic bekend.

“Ik ben blij en trots dat ik het ochtendprogramma op Willy ga opstarten en presenteren. Dankjewel aan alle luisteraars en collega’s van Qmusic voor 14 jaar plezier. Nu ga ik snoeihard voor een nieuwe uitdaging. Binnenkort ben ik een fiere Willy”, vertelt Oosterlinck. Daarnaast zal hij ook het radiotalent binnen DPG Media coachen.

“Wim gaat na 14 jaar Qmusic zijn radiodroom achterna”, zegt An Caers, directeur radio. “We zijn blij dat hij zijn passie kan verderzetten op Willy en willen hem bedanken voor alle jaren bij Qmusic, waarin hij zowel voor als achter de schermen een drijvende kracht was.”

Beluister ook:
De podcast drie boeken van Wim Oosterlinck: in deze aflevering stelt Freek Braeckman zijn favoriete boeken voor. (+)

Bij Qmusic herschikken ze overigens de ploegen voor de ochtend- en avondspits. Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe presenteren er vanaf dit najaar de ochtendshow, Sam De Bruyn en Vincent Fierens vormen de nieuwe avondploeg.

Janssen en Vanthilt

Oosterlinck is niet de enige die naar Willy trekt. De voorbije maanden werden al een aantal grote namen aangekondigd bij de zender. Zo maken Luc Janssen en zijn zoon Eppo er sinds afgelopen vrijdag het programma Janssen & Janssen . Daarvoor komt de voormalige stem van Radio 1 en Studio Brussel terug uit pensioen.

Met Marcel Vanthilt kon Willy nog een andere oudgediende strikken. In zijn programma Rock Willy deelt hij de hele zomer lang, van maandag tot donderdag tussen 16 en 17 uur, anekdotes en verhalen van legendarische festivaledities. Tussendoor draait hij muziek van bands die deze zomer op die festivals hadden moeten staan.