Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Shutterstock

Kamercommissie zet licht op groen voor verbod op plastic zakjes voor eenmalig gebruik

De Kamercommissie Klimaat heeft woensdag een verbod op wegwerpplastic en plastic zakjes voor eenmalig gebruik goedgekeurd. Een wetsvoorstel van de PS kreeg de steun van sp.a, Ecolo-Groen, PVDA en MR. Alvorens het definitief groen licht kan krijgen in de plenaire Kamer, moet de tekst eerst het fiat krijgen van Europa.

12 reacties

  • Alain Denis

    4 jaar geleden
    Voor mijn vuilnis gebruik ik volledig afbreekbare zakjes dus weg met die vervuilende plastiek zakjes! Laten we hopen dat ze ook snel statiegeld invoeren voor kannen en alle soorten flessen om zwerfvuil te bestrijden.
  • Geert Moreels

    4 jaar geleden
    Hypocrisie ten top. Ik herbruikte die zakjes voor in mijn afvalemmertjes; nu moet ik plastiek zakjes gaan kopen voor hetzelfde doeleinde. Wat is dan de winst voor het milieu? Men blijft toch plastiek zakken produceren.
  • Hilde Peeters

    4 jaar geleden
    Nu er steeds minder zakjes zijn moeten er meer vuilnis zakjes gekocht worden. Daar kregen die zakjes meestal een tweede leven voor.
  • robert van puyenbroeck

    4 jaar geleden
    Straks komen ze zagen dat we teveel bomen kappen om een voorraad papier zakjes aan te leggen maar ja, ze moeten iets doen om hun dag te vullen in de Kamer.
  • Marc Verdonck

    4 jaar geleden
    In Italië geven ze volledig afbreekbare zakjes voor groenten en fruit , kunnen ze dat hier niet ?